Mangopudding med chiafrø

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker chiafrø, og har tidligere publisert oppskrifter på en klassisk chiapudding med mango og pasjonsfrukt og en kjøleskapsgrøt med chia og bringebær. Nå ville jeg derimot lage en litt sunnere dessert som smaker skikkelig av mango. Så da har jeg latt mango være hovedingrediensen i denne puddingen. Jeg kaller det dessert, men jeg har spist det både som frokost og mellommåltid på jobb. Kan toppes med hva som helst, jeg tok det jeg hadde av digge knasende ting og slang det på toppen.

Oppskriften gir 4 porsjoner

Ingredienser:
-300 g mango
-4 ss chiafrø
-1 ss agavesirup
-1 dl kokosmelk eller mandelmelk
-1 ts vaniljepulver
-1 økologisk lime

Valgfritt:
-kokosflak til topping
-pistasjnøtter til topping

1. Start med å lage en puré av mangoen. Du kan gjerne bruke mangoterninger fra frysedisken. Bare tin den helt på forhånd. Bruker du fersk mango er det bare å skrelle bort skallet og dele den i mindre terninger før du lager en fin puré med en stavmikser.

2. Ha i agavesirup, melk, vanilje og saften fra en halv lime. Bland godt sammen med stavmikseren. Ha til slutt i chiafrøene og puls et par ganger slik at noen av frøene blir blir knust. Smak til om du ønsker mer sødme eller syrlighet og juster med agavesirup og lime.

3. Fordel massen i porsjonsglass og sett det kjølig i et par timer, eller natten over. Ferdig mangopudding holder seg i 3-4 dager i kjøleskap. Tips: lag den rett i et lite glass med lok så er det enkelt å ta med seg i veska!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskriften er publisert på godt.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.