Frisk sitrussalat med avokado

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sitrussesongen er på topp, og blodappelsinene er spesielt gode nå. Blodappelsin, eller rød appelsin, er litt bitrere og mer smaksrike enn vanlige appelsiner. Det passer perfekt sammen med med avokado og fennikel som en frisk lunsjsalat, eller som tilbehør til for eksmepel hvit fisk.

Oppskriften gir to porsjoner og tar 15 minutter å lage

Ingredienser:
-1 pakke babyspinat
-1 stor avokado
-2 blodappelsiner
-1 liten fennikel (med dusk!)
-1 håndfull pistasjkjerner

Dressing:
-1 ss dijonsennep
-1 ts flytende honning
-1/2 dl blodappelsinsaft
-1/2 dl olivenolje
-litt salt og pepper

1. Start med å skjære bort toppen og bunnen på appelsinene. Skjær så bort skallet hele veien rundt. Skjær forsiktig ut kun båtene uten å få med hinnene mellom. Skvis resten av saften over i en liten bolle, dette skal brukes til dressingen!

2. Bland sennep, honning og olivenlje sammen med saften fra blodappelsinene. Visp sammen til en tykk dressing. Smak til med litt salt og nykvernet pepper til slutt. La dressingen stå kjølig mens du lager resten av salaten.

3. Fjern det ytterste laget på fennikelen og skjær tynne skiver av den, gjerne på en mandolin (kutteredskap). Ta vare på den grønne dusken til garnityr!

4. Del avokadoen i to og fjern steinen. Bruk en skje til å lirke avokadoen ut av skallet. Kutt den i tynne skiver.

5. Dander grønn salat, fennikel, avokado og blodappelsinbåtene på en tallerken eller i en salatbolle. Grovhakk noen pistasjkjerner og strø over salaten. Topp med blodappelsindressingen og fennikeldusken. Kan eventuelt byttes ut med frisk kjørvel eller dill. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oppskriften er publisert på godt.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.