Quinoa-tabbouleh fra Julies grønne kjøkken

quinoa tabbouleh

Foto: Anne Valeur

Dette er en litt sunnere variant av den klassiske tabbouleh som gjerne lages av couscous eller bulgur. Denne varianten er frisk og enkel, og passer bra som en lett lunsj eller som tilbehør til middagen. Tilsett grønnsaker som for eksempel søtpotet, brokkoli, paprika eller squash, dersom du ønsker en mer mettende variant. Blodappelsinsesongen er på topp akkurat nå, så jeg prøver å både spise og drikke det så mye som mulig nå. Tror kanskje det er min favorittfrukt!

Oppskriften er fra boken min, Julies grønne kjøkken.

4 porsjoner – 45 minutter

Ingredienser:
⎼ 200 g quinoa
⎼ 1 granateple
⎼ 25 g pistasjnøtter eller mandler
⎼ 1 blodappelsin
⎼ 100 g grønnkål
⎼ 1 kvast mynte
⎼ 1 kvast koriander
⎼ 1 kvast persille
⎼ ½ sitron
⎼ ½ ts harissa
⎼ en klype salt og pepper

Tahinidressing:
⎼ 4 ss tahini (sesampaste)
⎼ ½ sitron
⎼ 1 ss honning
⎼ ½ ts kajennepepper
⎼ ½ dl extra virgin olivenolje
⎼ ½ dl kaldt vann
⎼ en klype havsalt og nykvernet pepper

1. Kok quinoa som anvist på boksen, eller følg denne fremgangsmåten. Tilsett harissa, sitronsaft og en klype salt og pepper ved slutten av koketiden.

2. Finhakk alle urtene og rør disse inn i quinoaen. Vask grønnkålen godt og riv bladene av stengelen. Skjær den i tynne strimler og bland den inn.

3. Hakk nøttene og bland dem inn.

4. Skjær bort skallet på appelsinen og del den i skiver. Dander på toppen av salaten.

5: Plukk ut granateplefrøene og dryss på toppen.

6: Lag dressingen ved å piske tahini, sitronsaft, honning og kajennepepper til en jevn og seig masse. Pisk inn oljen og så vannet. Blir dressingen for tykk, tilsetter du litt mer vann, og blir den for tynn, kan du tilsette litt mer tahini. Smak til med salt og pepper til slutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.