Congee med kylling og sopp

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Congee, kinesisk risvelling eller rissuppe, er den salte varianten av vår risgrøt. Risen skal kokes inn i omtrent halvannen time, til den får en puddingaktig konsistens. Så smakes den til med ingefær, hvitløk, sesamolje og soyasaus. Grøten kan toppes med hva som helst, men mest vanlig er kanskje ristede peanøtter, vårløk og koriander. Kineserne spiser congee til frokost, men for oss nordmenn er det kanskje mer naturlig å spise det til lunsj eller middag, og da med for eksempel kylling og sopp som topping.

Oppskriften passer for 2 porsjoner og tar 1,5 time

Congee med kylling og sopp
-2,5 dl ris (langkornet)
-ca 1,5 l kyllingkraft eller vann
-1/2 ts salt (avhengig av kraften)
-20 g ingefær
-2 hvitløksfedd
-1 ts sesamolje
-2 ss soyasaus
-1 kyllingbryst
-1 ss olje til steking
-1 bunt vårløk
-1 håndfull peanøtter
-1 håndfull koriander
-1 lime

1. Kok opp kraften, eller vann om du ikke bruker kraft. Jeg synes definitivt det blir best med en god kyllingkraft. Det går også an å bruke både kraft og vann.

2. Mål opp risen og skyll den godt i rennende kaldt vann. Ha risen oppi den kokende kraften og sett på lokk. Skru ned temperaturen så det bare står og småputrer. Slik skal det stå i en til halvannen time. Om kraften koker inn før tiden har gått og congeen blir for fast må du bare tilsette litt ekstra vann. Risen skal kokes helt i stykker. Husk å røre en gang i blant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Mot slutten av koketiden tilsetter du finraspet eller hakket hvitløk og ingefær. Jeg bruker denne smarte porselensskålen til å lage puré av hvitløk og ingefær. Den er fra Kyocera/R8 Design (sponset). Smak til congeen med salt til slutt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Mens congeen koker kan du gjøre klar toppingen. Finhakk vårløken, rist peanøttene i en varm panne om du har rå peanøtter. Kutt kyllingen i tynne strimler og lynstek på hver side i litt olje. Gjør så det samme med soppen.

5. Fordel risen i to dype skåler. Topp med kylling, sopp, vårløk, koriander, peanøtter og en skvis lime. Server gjerne med litt ekstra soyasaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskriften er publisert på godt.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.