Blogg- og bokanbefaling

OLYMPUS DIGITAL CAMERADenne uka blir det en kombinert blogg- og bokanbefaling. Maj-Britt som driver en av norges desidert beste og fineste matblogger, har nemlig også gitt ut en fantastisk fin bok. Og på samme forlag som meg.

Spiselandslaget, bloggen til Maj-Britt, er en av få jeg følger fast. Og grunnen til det er nok at det utelukkende er bra innhold på bloggen. Både oppskriftene og innleggene som handler om kjøttfrie mandager (og andre dager). Maj-Britt er som meg, ikke vegetarianer, men opptatt av å spise mindre kjøtt. Nå har Maj-Britt startet et veldig bra initiativ, nemlig kjøttfri mandag med veggisoppskrifter fra andre bloggere på Spiselandslaget. Jeg var andremann ut med oppskriften min på sopptaco fra Julies grønne kjøkken. Les saken på Spiselandslaget her. Sjekk ut bloggen til Maj-Britt og bla i arkivet for enkle, men digge hverdagsmiddager. En annen grunn til at jeg elsker Spiselandslaget er vår felles kjærlighet for Danmark.

Prosjektet med å spise mindre kjøtt har også resultert i boken Kjøttfri mandag. Boken inneholder 52 oppskrifter, en for hver mandag i året. Den er delt inn i årstider, og inneholder oppskrifter på middagsretter som supper, gryter, pizza, pai, gratenger og salater. Med inspirasjon fra både middelhavet, asia og afrika. Bildene er råfine, og tatt av kjæresten Mathias Armand Jordal. Det jeg liker så godt med denne boken er alle de fine stemningsbildene gjennom sesongene, og Maj-Britts særegne og ærlige fortellerstemme. Hver oppskrift blir presentert med en liten tekst om retten, som for eksempel den røde gazpachoen som blir presentert slik; «Gazpacho er fir sommerdagene da du svetter og banner, men likevel takker for at sommeren stakk innom i år også. Du vet, de få norske sommerdagene da du med hånden på hjertet kan si «i dag orker jeg ikke engang tanken på å stå i kjøkkenet ved varme gryter. I dag blir det iskald suppe fra Andalucia, dere!». Vill jubel fra de andre rundt bordet i kveldssol. Jeg lover.» Og nå gleder jeg meg skikkelig til sommeren.

Utenom å være blogger og forfatter er Maj-Britt en skikkelig grepa dame som jobber i reklamebransjen med mat. Vi møtes stadig på bloggeventer, og nå sist på julebordet til VisitDenmark på Statholdergaarden som jeg straks skal skrive litt mer om.

Følg bloggen Spiselandslaget, Maj-Britts kjøttfrie mandag hver uke, og kjøp boken hennes i nærmeste bokhandel eller på nett. For den er skikkelig bra! Følg henne også på instagram og facebook også for oppdateringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.