Italiensk bondesuppe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne enkle og rustikke suppen er inspirert av de klassiske bondesuppene fra Toscana. Suppen er lett, men likevel mettende. Siden suppen er kraftbasert er det viktig å bruke en god kvalitetskraft.

Oppskriften gir 6 porsjoner – 1 time

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser:
-1 løk
-1 fennikel
-4 stilker stangselleri
-4 hvitløksfedd
-200 g bacon, sideflesk eller lardo
-10 salvieblader
-1 liter kyllingkraft
-1 liter vann
-400 g småpoteter
-1 pakke grønnkål eller svartkål
-1 økologisk sitron
-1 boks hvite bønner eller smørbønner
-150 g parmesan
-4 gode kjøttpølser
-Salt og pepper etter smak
-Kjørvel til topping

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Start med å kutte bacon, sideflesk eller lardo i tynne strimler. Fres i bunnen av en stor gryte. Bruk eventuelt litt smør eller olje. Tilsett salviebladene og rør rundt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Finhakk løk, hvitløk og fennikel. Kutt stangsellerien i tynne skiver. Ha grønnsakene over i gryta og stek i ca 5 minutter.

3. Del potetene i passelige biter og ha over i gryta. Hell på kyllingkraft og vann og la det koke opp. Skru så ned temperaturen og la gryta stå og småputre i 20-30 minutter.

4. Riv skallet på sitronen på en fin rasp. Bruk aller helst økologisk sitron. Del så sitronen i to og skvis saften over i suppen. Rasp parmesanen over i suppen og rør godt rundt. Spar gjerne litt ost til topping!

5. Kutt pølsene i mindre biter og ha i suppa mot slutten av koketiden. Bruker du hermetiske bønner tilsetter du dem helt til slutt. Om du heller vil bruke tørkede bønner må du bløtlegge disse over natten og koke suppen litt lenger til bønnene er møre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Vask kålen godt, og riv bladene fra stilken. Kutt bladene i mindre biter og tilsett i suppa helt til slutt. Kålen trenger ikke varmebehandles mer enn et minutt.

7. Smak til med salt og pepper til slutt. Saltmengde avhenger av hvor salt kraften og pølsene er. Topp gjerne med litt ekstra ost og friske urter. Min favoritt er kjørvel. Persille passer også godt! Server med focaccia eller landbrød.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ønsker du en enda fyldigere suppe kan du også tilsette litt revet kylling i suppen, eller for eksempel koke kyllinglår i suppen. Da blir de ekstra gode og smakfulle. Beregn 30-40 minutter koketid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Oppskriften er også publisert på godt.no!

Skålen som er svart inni og den blå, flate tallerkenen er fra keramiker Anette Krogstad.

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.