Kostholds- og matkurs

Egenreklame

_AVE0263

Foto: Anne Valeur

For sånn ca to uker siden, samme dag som jeg holdt mitt første foredrag, hadde jeg mitt første kurs. Sammen med Sara, som driver bloggen Paleoliv og podcasten Ingefær som jeg har gjestet. Vi møttes for omtrent et år siden og fant raskt ut av at selv om vi lever ganske forskjellige liv så har vi en ganske lik tilnærming til mat. Vi ble enige om å holde kurs sammen, men det skulle altså ta et år før det faktisk ble noe av. Vi slo hodene sammen, planla en meny, mål for kurset og kontaktet flinke samarbeidspartnere, og så ble jaggu kurset utsolgt.

Her kan du lese Saras blogginnlegg fra kurset!

_AVE0232Da kursdeltakerne kom serverte vi litt snacks og bobler. Sara hadde laget andeleverpostei, vi hadde digg surdeigsbrød fra Handwerk, Rørossmør, nøtteblanding fra Helios og jeg hadde laget noen rå sjokoladebiter med inkabær fra Økosjokolade. Så serverte vi mine favorittbobler, Zanotto Col Fondo. Vi fikk kloa i noen magnumflasker, disse selges dessverre ikke på vinmonopolet, men den vanlige utgaven gjør det. Dette er en helt suveren apéritif-prosecco. Den er laget på naturlig vis og har litt bunnfall og grumsete farge. Frisk og fin, og så synes jeg det er et stort pluss at flasken er så minimalistisk. Her kan du lese et mer utfyllende blogginnlegg om vinen og hva annet den passer perfekt til. Zanotto Frizzante Col Fondo er i bestillingsutvalget på Vinmonopolet og koster 172,90,- Varenummer: 589201

_AVE0291Etter at vi hadde spiste snacks, skålt i bobler og minglet litt holdt Sara et lite foredrag om kosthold og sin egen tilnærming til det. Synes Saras budskap er så bra, nemlig at det ikke finnes noen annen fasit enn å lytte til sin egen kropp. Man må finne sin egen kostholdsfilosofi. Men det kan du lese mer om hos Sara.

_AVE0354

Vi ville gjerne lære deltakerne hvordan man kan lage enkel, digg, næringsrik og fargerik mat i hverdagen. Så til forrett laget vi ferske sommerruller med reker, mango, avokado og masse urter.

_AVE0393_AVE0325_AVE0329

_AVE0323Viktig å kose seg med vin mens man lager mat, synes jeg da.

_AVE0337_AVE0402Til hovedrett laget vi stekte økologiske Holtekyllinglår med rotmos, grønnkål og karamellisert rødløk til. Og en klatt Rørosrømme, fordi det kanskje er det beste som finnes?

_AVE0277_AVE0398Så satte vi oss til bords og spiste først sommerruller og drakk en frisk, økologisk riesling fra Mosel. Det var viktig at vinene skulle bygge oppunder vår matfilosofi, så vi fikk hjelp av importøren til å velge dem ut. Weingut zur Römerkelter Honigberg Kräuterwingert Riesling Trocken 2013 er i bestillingsutvalget på vinmonopolet, og koster 192,50,- Varenummer: 1700901. Den skal passe utmerket til fisk og skalldyr, og spesielt med asiatiske innslag som chili og koriander. Det skriver jeg under på etter å drukket den til sommerrullene.

_AVE0249
Til hovedretten ønsket vi en lettere vin enn rødvin, så da ble det heller en litt fyldigere rosé. Domaine la Suffrene Bandol rosé har akkurat riktig lys orange-rosa farge, slik jeg liker rosé. Den er såpass kraftig på smak at den passer godt til middagsretter av lyst kjøtt eller fisk. Eller bare som apéritif. Hvorfor drikker vi bare rosé på sommeren egentlig? Det er jo så godt. Koster 166,- på vinmonopolet, er i basisutvalger og anbefales på det varmeste! Varenummer: 1010201

_AVE0300_AVE0407Til dessert laget vi min beste sjokoladekake med bringebær, og til den drakk vi økologisk Tade fra Solberg & Hansen og Vallado Adelaide Vintage port 2012. Jeg fikk virkelig opp øynene for portvin etter en tur til Portugal i fjor, men jeg har ikke så peiling. Derfor fikk vi plukket ut denne som er ganske frisk og fruktig. Den er i bestillingsutvalget på vinmonopolet og koster 533,50,- Varenummer: 3619201

_AVE0276Etter et par timer med skravling og god stemning rundt bordet var det på tide å avslutte for kvelden. For å gjøre det enklere å avholde kurs hadde vi fått med oss masse bra samarbeidspartnere som sponset med gaver til en goodiebag deltakerne fikk med seg hjem. Den var fylt med produkter vi selv bruker og inneholdt:

-Usøtet mandelmelk fra Alpro.
-Smør fra Rørosmeieriet. Ble også brukt i kaken og i matlagingen generelt.
-Mix til å lage egen sjokolade fra Økosjokolade, og inkabær til å ha i sjokoladen
-Nøttemix fra Helios
-Økologisk kaffe fra Solberg & Hansen
-Naturlig deodorant fra den økologiske nettbutikken PureSkin
-Olivensåpe fra EvaMia Interiør

I tillegg sponset Holte oss med lever til leverposteien og kyllinglår til hovedretten, Økosjokolade med produkter til kaken, Podium wines med vin til maten og Bonum med portvin til desserten.

Tusen takk til samarbeidspartnere og deltakere på vårt første kurs. Vi kommer helt sikkert til å arrangere flere om dere har lyst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.