Luksuspotetmos med brunet smør, parmesan og hvitløk

OLYMPUS DIGITAL CAMERADenne luksuspotetmosen passer perfekt nå i vinterferien hvor du bare har lyst å spise kosemat. Den passer forøvrig godt resten av året også. Potetmosen er jevnet med brunet smør og parmesan, og toppet med gressløk og sprøstekt sjalottløk. Serveres med dine favorittpølser!

Denne potetmosen er faktisk så god at jeg sto opp i natt for å spise potetmosrester. Mmm!

4 porsjoner – 30 minutter

Du trenger:
-8 gode pølser
-1,5 kg poteter
-200 g smør
-6 hvitløksfedd
-100 g parmesan
-salt og pepper etter smak
-1 kvast gressløk
-2 sjalottløk
-5 ss nøytral olje

1. Start med å skrelle potetene. Du kan eventuelt beholde skallet på for en litt grovere mos. Del potetene i to eller fire så blir koketiden kortere. Ha potetbitene i en stor gryte og fyll opp med vann. Ha litt salt i kokevannet. Kok opp, skru ned temperaturen og la det småboble i 15-20 minutter, eller til potetene er helt møre.

2. Mens potetene koker skreller du hvitløksfeddene og har dem i en liten gryte. La det fosskoke i 5-10 minutter, eller til de er møre. Dette gir en litt mildere hvitløkssmak. Hell av vannet og mos hvitløken med en gaffel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
3. Så lager du brunet smør. Smelt smøret over middels varme i en annen gryte. Når det begynner å boble og skumme må du røre rundt i smøret. Smøret skal ikke koke, men småputre. Ha på lav til middels temperatur. Rør hele tiden og pass på at smøret kun blir gyllent og ikke brenner seg. Dette tar alt fra 5-15 minutter avhengig av temperatur. Når smørethar fått en gyllen farge tar du det straks av varmen og heller over i en egnet beholder.

4. Når potetene er møre heller du av kokevannet. Tilsett ca halvparten av det brunede smøret, kanskje du må bruke litt mer enn halvparten. Ikke bruk stavmikser når du lager potetmos, da kan det fort bli en limaktig konsistens. Bruk en gammeldags potetmoser eller en miksmaster med krem-vispene for en luftig konsistens. Tilsett hvitløksmosen og raspet parmesan. Smak til med salt og pepper.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
5. Stek pølsene i en varm grillpanne eller jernpanne om du har. Dette gir en bedre stekeskorpe. Eller grill dem på bål om du har mulighet!

6. Lag sprøstekt løk ved å varme opp olje i en dyp panne eller gryte. Skjær sjalottløken i supertynne skiver og la det frese i den varme oljen til det blir gyllent. La det renne av på kjøkkenpapir.

7. Server luksuspotemos med pølser, finhakket gressløk og sprøstekt løk på toppen! Drypp gjerne resten av det brunede smøret på toppen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Oppskriften er også publisert på godt.no!

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.