Om prestasjonsangst

10454988_10153585923932917_1790687368867046170_oJeg har jo sagt at jeg skal skrive litt mer om gründerlivet her fremover. Så jeg skal skrive litt om hvordan det hele begynte for meg. Men aller først litt om noe jeg har følt skikkelig på de siste ukene. Prestasjonsangst. Jeg er ikke så glad i å være foran kamera eller på en scene foran masse mennesker (selv med min fortid som vokalist, hehe). I det siste har jeg takket ja til en del ting uten å tenke over at jeg egentlig ikke har lyst til det. Som for eksempel å dele Osloprisen for årets beste spisested, holde foredrag for kjøttbransjen om blogging på danskebåten og holde kurs. Alt er langt utenfor min komfortsone, men jeg har sagt ja og da får man jo bare gjennomføre.

Å dele ut pris var faktisk det verste. Det gikk skikkelig dårlig liksom. Skriver det av på «det var sikkert sjarmerende»-kontoen. Å holde foredrag var også helt krise. Har aldri laget en powerpoint i hele mitt liv før, og kvelden i forveien måtte jeg bare gi opp og prioritere søvn. Sto opp 5 på morgenen for å sette sammen noe. På vei til foredraget ble jeg skikkelig nervøs, klam og begynte å kaldsvette som en gal. Selve foredraget husker jeg ikke så mye av. Men folk klappet da jeg var ferdig, og jeg har fått følelsen av at jeg kan gjøre det en neste gang. Rett etter foredraget bar det videre til mitt første matkurs, men det får bli et eget innlegg. Etterpå mistet jeg stemmen i over en uke, og det skyldtes mest sannssynlig stress. En gründers verste mareritt; å ikke kunne svare på telefonen.

Jeg tror poenget mitt er at det er sunt og bra å hive seg ut i nye og ukjente ting. Jeg var livredd for å få helt jernteppe eller stotre i vei foran masse mennesker og drite meg ut. Eller verst, snakke alt for fort. Jeg angret som en hund på at jeg hadde sagt ja til alle disse tingene, være frivillig utenfor komfortsonen. Men i ettertid føler jeg at jeg har vokst. Så nå er jeg klar! Kan holde foredrag, dele ut pris og holde kurs uten å stresse. Viktigst av alt er følelsen av å ikke ha prestasjonsangst mer, eller vanlig angst for den saks skyld. Uten å være noen ekspert er mitt råd – hiv deg ut i det!

Og nå tar jeg helg. Har jobbet overtid hele uka og nå er planen å ta en ekte helg. Med de beste jentene, vin og masse tull. For det er slike ting som gjør at jeg orker å være gründer. God helg!

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.