Lunsjbolle med teriyakilaks

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg har begynt med hjemmekontor igjen, og en av de største fordelene (foruten å spare masse penger) er lunsjene. Denne lunsjbollen med ris, grønnsaker og teriyakilaks laget jeg fordi jeg hadde sett et bilde av noe lignende på insatgram. Viser seg at jeg underbevisst har vært STERKT inspirert av en oppskfrift fra Mat på bordet. Sjekk gjerne ut Inas oppskrift også hvor hun faktisk lager teriyakisausen selv. Fremgangsmåtene våre er litt forskjellige, men ingrediensene stort sett de samme. Forøvrig er dette måten jeg ofte lager mat på. Jeg ser et bilde av noe på instagram, facebook eller pinterest og bare får en idé om noe jeg vil lage basert på det bildet. Fotografisk mathukommelse kaller jeg det.

Lunsjbolle med teriyakilaks for én:
-100-150 g laks
-1/2 fullkornsris
-1/2 brokkoli
-et par stilker svartkål eller grønnkål
-1/2 avokado
-1/2 lime
-litt teriyakisaus
-sesamfrø, gjerne svarte
-kjørvel eller koriander til topping
-en dært chilimayo
-1 ss nøytral olje til steking

1. Kok ris. Jeg er helt elendig på riskoking, så her går det dessverre i boil in bag. Koker gjerne to-tre porsjoner og har ferdigkokt ris i kjøleskapet. Kan definitivt byttes ut med quinoa for litt mer næringsrik variant.

2. Kutt laks i terninger, legg det i en liten skål og dekk såvidt med teriyakisaus.

3. Del brokkolien i små buketter. Stek på høy varme i en stekepanne i litt nøytral olje. 3-4 minutter, til den har fått litt stekeskorpe. Jeg synes godt brokkoli kan være litt «al dente».

4. Vask svart/grønnkålen og riv bladene fra stilken. Kutt eller riv i mindre biter og ha det oppi panna sammen med brokkolien i et halvt minutt. Legg grønnsakene til side.

5. Skru ned til middels temperatur og ha teriyakilaksen i panna. Det kommer til å frese og sprute litt. Sausen kommer til å svi seg om du steker for lenge, men laksen trenger bare et lite minutt eller to i panna spør du meg. Bruk en stekepinsett til å snu bitene med. Trekk av varmen.

6. Bland ris, brokkoli, svart/grønnkål og avokado i terninger sammen. Ha gjerne litt teriyakisaus i blandingen. Topp med lakseterningene, en skvis limejuice, sesamfrø og urter. Jeg elsker kjørvel, men innser at koriander vil passe veldig godt her. Jeg hadde litt chilimayo liggende og hadde en dært av dette til. Supergodt! Chilimayo kan kjøpes ferdiglaget, eller lages selv ved å blande majones og for eksempel sriracha.

Denne «lunsjbollen» kan såklart også spises til middag. Den er veldig mettende, og en helt perfekt lunsj eller lett middag. Det er en del sukker i ferdig teriyakisaus, så neste gang gjør jeg som Mat på bordet-Ina og lager min egen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.