Sentralen Restaurant

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Imorgen, på selveste kvinnedagen, åpner Oslos nye storslåtte kulturhus – Sentralen. I tillegg til å huse mange kulturelle instutisjoner blir det restaurant, kafé og to barer der. Det er teamet LAVA, bestående av Even Ramsvik (Ylajali), Anders Braathen (Smalhans), Tom Victor Gausdal (Strand) og Stian Floer (Hitchhiker) som står bak driften av matdelen. Mads Andre Hansen er kjøkkensjef. Handwerk skal drive bakeri og pizzeria, og Fuglen står for gullbaren i andreetasjen. For et sted, gleder meg til å henge masse her fremover!

Jeg ble invitert til en testmiddag i restauranten i forrige uke. Testmiddager er en fin måte for nye restauranter å finjustere meny og finne rutiner før åpning. Til info er dette måltidet betalt for selv og ikke sponset! Anders Husa og Smaken av Oslo har allerede vært på testmiddag og blogget om det. Ta en titt! Vi spiste nemlig helt forskjellige ting.

Jeg dro sammen med Anne, bloggfotografen min, og kjæresten hennes Are. Are Mokkelbost er kunstner og har to store glassutsmykkinger på Sentralen. Vi ble plassert rett under det ene. Gleder meg til å se det i dagslys også.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGutta boys, Anders, Even og Are.

Men nå til maten! Vi fikk beskjed om å plukke fem retter fra menyen som kom til bordet som deleretter. Først kom det økologisk surdeigsbrød med Rørossmør og rilette til bordet. Så valgte vi råmarinert villkveite med bergamot, agurk og dill (bildet på toppen). Digger presentasjonen og smakskombinasjonen. Håper den forblir på menyen som den er. En perfekt liten forrett.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASå valgte vi purreløkretten, som inneholder akkurat de samme ingrediensene som den smått berømte purreløkretten fra Ylajali. Bakt purreløk med løjrom, Rørosrømme og hasselnøtter. Med karse og havsalat. Kan ikke lyve og si at denne retten er like god som på Ylajali, men det er gøy å se at de forskjellige kokkene har vært med å sette sammen menyen inspirert av sine tidligere respektive steder. Smakskombinasjonen er uansett utrolig god. Må begynne å spise mer rømme og løjrom!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så valgte vi to retter med svin. Sprø og glasert gris med soya, agurk, sprø løk og miso, en skikkelig mettende og god rett. Fremst i bildet ligger svinekjaker i en saus av St. Hallvards bryggeri sin Bikkje Lisa brown ale med potet, løk og pepperrot. Kanskje kveldens beste rett. Vi slikket tallerkenen ren, og det er jo et godt tegn. Etter alle disse rettene var vi stappa mette. Rettene blir presentert med et fyldighetsbarometer på menyen, og jeg synes definitivt at 3-4 retter på deling er mer enn nok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMen dessert må man jo ha. To bekjente satt ved nabobordet og hadde allerede smakt de forskjellige dessertene. De anbefalte oss sitrondesserten, og det var en bra anbefaling. Muligens den mest velkomponerte desserten i år (og jeg har nylig spist på Maaemo). Amalfisitron, marengs, yoghurt, karamellisert hvit sjokolade og laurbærolje. Seriøst, om du ikke er sulten en gang, bare dra dit og spis denne desserten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERADesserten måtte rett på instagram.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er menyen slik den så ut da vi spiste. Jeg regner med den er helt eller tilnærmet lik ved åpning. Book et bord eller dropp inn for et skikkelig raust måltid for en rimelig penge. Vinene de har på Sentralen restaurant er stort sett naturlige. Vi fikk vin som passet til maten vi valgte og det var defintivt gode kombinasjoner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEtter maten fikk vi en cocktail i vinterhagen, som vi tok med oss rundt på en liten tur i de mange etasjene. Med Sentralen og de mange spise- og drikkestedene som har åpnet i det siste vil jeg si at Oslo har blitt en nesten perfekt by. Jeg savner liksom ikke noe lenger. Gjengen over har forresten også nylig åpnet Vingen bar på Astrup Fearnley museet som ser helt fantastisk fint ut. Skal ta turen og kommer med rapport snart! Det gjelder forresten også mine nylige besøk på Maaemo og Statholdergaarden. Jeg er ikke like effektiv som mine bloggkollegaer (Anders videoblogget fra åpningskvelden på Sentralen SAMME dag, haha!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.