Panna cotta med kokosmelk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Visste du at det fint går an å lage panna cotta helt uten fløte og melk? Kokosmelk gjør samme nytten og gir en fløyelsmyk og litt lettere variant. Lime gjør den frisk og vaniljen er med på å gi desserten sin kjente smak. Topp den med kokosflak, spiselige blomster eller friske bær.

Tips til valg av kokosmelk: de fleste kokosmelk man får kjøpt på boks inneholder konserveringsmidler og fortykningsmiddel som gjør at kokosmelken ikke skiller seg. Man må bruke en av disse, ellers kan panna cottaen skille seg ved avkjøling. Ikke velg en lettvariant! Jeg pleier å bruke en økologisk variant fra Helios, men den funker ikke til denne desserten. Vanligvis oppfordrer jeg ikke til å bruke råvarer med unødvendige tilsetninger, men i akkurat dette tilfellet gjør jeg det. Nå skal jeg eksperimentere litt med forskjellige nøttemelk for å lage panna cotta med.

Gir 6 porsjoner – 15 minutter + 4 timer avkjøling

Du trenger:
-6 gelatinplater eller 6 ss gelatinpulver
-2 bokser kokosmelk
-50 g sukker eller honning
-1 lime
-1 ts vaniljepulver

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter, eller litt lenger til de er helt myke.

2. Varm opp den ene boksen med kokosmelk over medium varme. Det er viktig at den ikke blir så varm at det koker. Tilsett sukker eller honning og rør til det er helt oppløst. Slå av varmen.

3. Klem gelatinplatene mellom hendene for å klemme ut vannet. Ha det over i gryta og rør ut. Tilsett den siste boksen med kokosmelk, limesaft og vanilje.

4. Fordel i seks glass eller små former og la det avkjøle seg på benken før du setter det inn i kjøleskapet. Panna cottaen stivner på ca. 4 timer, men kan gjerne stå natten over. Ønsker du å servere desserten på tallerken kan du holde formen i varmt vann i ett minutt for så å vippe den ut av formen.

5. Server med kokosflak, spiselige blomster, frisk frukt eller bær.

Oppskriften er publisert på godt.no!

1 Kommentar

  1. Pingback: Lammelår sous vide med bakte rotgrønnsaker - www.comfortfood.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.