Pytt i panne

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi kaster alt for mye mat her til lands, og jeg synder ofte selv. Jeg er ikke så flink til å bruke opp rester som jeg gjerne vil være. Men pytt i panne dere, det er jo den perfekte måte å få spist opp rester på! Særlig en søndag morgen/formiddag er det beste i hele verden å slenge sammen en digg pytt i panne med ukas rester. Denne ble til av at jeg hadde et par ferdigkokte poteter, noen bakte søtpotetkuber, en halv slapp brokkoli, litt sopp og to pølser i kjøleskapet igjen etter all påskematen. Og egg såklart. Ingen pytt i panne uten speilegg! Dijonsennep og frisk timian er også et must synes jeg, men ellers er det fritt frem.

Denne oppskriften er beregnet for to personer og tar ca 20 minutter å lage, avhengig av hvor mye rester du har fra før av. Bruk gjerne andre middagsrester som kylling, lammekjøtt, bacon etc.

Ingredienser:
2 personer – 20 minutter
-1 ss smør
-1 purreløk
-4 sopp
-2 gode pølser (fransk hvitløkspølse og lammepølse med ramsløk)
-1/2 søtpotet
-1/2 brokkoli
-6 småpoteter
-2 egg
-en håndfull timian
-2 ss dijonsennep
-salt og pepper

1. Start med å dampe eller koke potet, søtpotet og gulrot. Del dem gjerne i mindre biter så går det enda raskere. Kok/damp i ca 5-10 minutter avhengig av størrelse. Ha i brokkolibuketter et halvt minutt mot slutten.

2. Kutt purre i ringer og fres blankt i en stor stekepanne i litt godt smør. Del soppen i fire og stek sammen med purren.

3. Del pølsene i mindre biter og stek til de har fått litt stekeskorpe. Bruker du restekjøtt fra middagen kan du ha det oppi helt mot slutten for å varme det opp.

4. Ha de kokte potetene og gulroten oppi panna så det også år litt stekeskorpe. Krydre med salt, pepper og frisk timian. Fordel på to tallerkner.

5. Stek to speilegg i panna til slutt. Server pytt i panne med speilegg og en god klatt dijonsennep.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOppskriften er publisert på godt.no!

Ta også en titt på min koreanske pytt i panne-oppskrift. Bibimbap!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.