Pizza trenger ikke nødvendigvis ha tomatsaus. Denne pizzaen har en frisk, hvit pizzasaus. Jeg har brukt ferskosten Nyr (les mer om Nyr her!), men den kan også lages av crème fraîche. Pizzaen har jeg toppet med røklaks, avokado, vårløk og dill. Bare prøv det!
Ønsker du en glutenfri pizza kan du bruke denne bunnen fra kokeboken min, Julies grønne kjøkken. Pizzabunnen er laget av blomkål.
Oppskriften gir to pizza
Pizzabunn:
-500 g hvetemel (eller pizzamel 00)
-3 dl lunket vann
-1 ss olivenolje
-1 pk tørrgjær
-1 ts salt
Hvit saus:
-2 dl Nyr eller crème fraîche
-1 hvitløksfedd
-en klype salt og pepper
Fyll:
-100 g pizzaost
-200 g røkelaks
-1 avokado
-1 bunt vårløk
-1 bunt dill
1. Start med å lage pizzadeig. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la det elte i noen minutter. Obs, bruk lunket vann! Sett deigen til heving et lunt sted i minst en halvtime, og gjerne lenger om du har mulighet. Strø litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i to deler. Trill to kuler av deigen og kjevle dem runde, gjerne direkte på bakepapiret den skal stekes på. Eller følg oppskriften på glutenfri pizzabunn her.
2. Bland Nyr eller crème fraîche sammen med finhakket hvitløk, salt og pepper. Fordel på pizzabunnene.
3. Fordel osten på pizzabunnene. Topp med røkelaks i skiver og finsnittet vårløk. Sett en og en pizza inn i forvarmet stekeovn.
4. Sett pizzaen inn i forvarmet stekeovn. Noen ovner blir så varme som 300 grader, da tar det ca 8 minutter før pizzaen er klar. De kan også stekes på 225 grader i ca 15 minutter. Følg med under steketiden så det ikke blir svidd. Bruk vanlig over- og undervarme, ikke varmluft! Har du pizzastein bruker du for all del det, så blir bunnen sprøere.
5. Del avokadoen i to og skjær den i tynne strimler. Topp pizzaene med avokado og dill.
Oppskriften er publisert på godt.no!