Risbolle med laks, avokado og mango

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne oppskriften, som ble publisert på godt.no i dag, er en litt fornyet utgave av den populære lunsjbollen med teriyakilaks fra forrige måned. Har lagt til mango, forenklet fremgangsmåten og laget teriyakisausen selv.

Teriyakisaus er veldig enkelt å lage, men du kan selvfølgelig bruke ferdiglaget teriyakisaus fra butikken om du heller vil det. Denne hjemmelagede varianten er ikke fullt så søt.

Risbolle med teriyakilaks, avokado og mango
2 porsjoner – ca 45 min
-300 g laks
-2 dl ris
-1 brokkoli
-200 g babyspinat
-1 avokado
-1 mango
-1 lime
-1 stilk vårløk
-1 ss svarte sesamfrø
-1 håndfull koriander

Teriyakisaus:
-2 dl soyasaus
-2 ss vann
-2 ss sake (eller mirin)
-2 ss brunt sukker
-3 ss honning
-1 hvitløksfedd
-1 ss ingefær
-1 ts bakepulver (valgfritt)

1. Sausen lages enkelt ved å blande sammen alle ingrediensene i en liten gryte og varme opp over lav temperatur. Finhakk eller rasp hvitløken og ingefæren. La sausen reduseres i 10 minutter. Om du ønsker en tykkere variant kan du vispe inn litt bakepulver i en liten del av sausen, og så blande det hele sammen og la det stå og tykne på kjøkkenbenken. Lag gjerne dobbel, eller trippel, porsjon! Oppbevares i kjøleskap i opptil en uke.

2. Kok ris som anvist på pakken. Del laksen i terninger og legg dem i en ildfast form. Hell teriyakisaus over. Spar litt til servering. Stek laksen ved 180 grader i 15 minutter.

3. Del brokkoli i små buketter og kok opp vann. Ha brokkolibukettene i et dørslag og senk dem ned i vannet i 20-30 sekunder. Avkjøl i isvann eller under rennende kaldt vann.

4. Kutt avokado og mango i strimler, vårløk i tynne skiver og finhakk korianderen.

5. Dander med ris i bunn og ha lakseterningene, spinat, avokado og mango på toppen. Skvis litt limesaft over laksen og avokadoen. Dryss over vårløk, koriander og svarte sesamfrø. Topp gjerne med litt ekstra teriyakisaus.

PS! Alt serviset og duken i dette bildet er fra den superfine butikken Kollekted by på løkka. Det er virkelig helt umulig å gå inn der uten å kjøpe noe. De har så mye fint japansk og nordisk porselen og keramikk, bestikk og ting. Anbefaler virkelig å gå innom!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.