Denne sesongen! Endelig er aspargesen i butikk. Ikke den norske foreløpig da, men håper den er rundt hjørnet snart den også. Selv om det kanskje ikke føles helt som vår med disse temperaturene er kroppen totalt innstilt på at det er vår på vei og jeg har mer lyst på lette salater og fisk enn gryteretter og kjøtt. Denne superenkle salaten passer perfekt som en lett lunsj for en eller som middagstilbehør for to.
Du trenger:
-4 store tomater, gjerne oransje
-20 cherrytomater, gjerne de som henger på stilk
-4-5 asparges
-100 g feta
-en splæsj god olivenolje
-bittelitt sitronsaft
-salt og pepper
-reddikspirer til topping
1. Del store tomater i fire og små i to.
2. Vask aspargesen og knekk av den nederste delen. Legg aspargesen flatt på en fjøl og skjær tynne skiver av dem med en grønnsaksskreller.
3. Bland tomat og asparges sammen med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Smuldre fetaosten over. Topp med reddikspirer, eller andre spirer.