Kremet aspargessuppe med parmesanchips

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEndelig er aspargessesongen her igjen, det sikreste vårtegnet! Denne enkle og kremete aspargessuppen tar bare 20 minutter å lage, og er en skikkelig hverdagsfavoritt. Jeg bruker laktosefri kremfløte, men det finnes også helt melkefrie alternativer.

Passer som forrett til fire, eller hovedrett til to.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser:
-1 bunt asparges
-2 hvitløksfedd
-1 banansjalottløk eller 4 vanlige
-1 liten fennikel (gjerne med dusk!)
-1 ss olje
-8 dl god kraft
-2 dl fløte
-salt og pepper
-25 g parmesan

1. Finhakk sjalottløk, hvitløk og fennikel. Spar gjerne på fenikkeldusken til topping! Varm litt olje i en gryte og fres i et par minutter til det er mykt og blankt.

2. Vask aspargesen og knekk av den nederste delen. Legg til side 2-3 asparges til topping. Del aspargesen i mindre biter og ha det over i gryta. Hell over kraften og gi det et oppkok. Skru ned temperaturen og la det småputre i ti minutter.

3. Tilsett fløten og jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper til slutt.

4. Lag parmesanchips ved å kutte parmesan i tynne skiver. Fordel utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes ved 180 grader i 10 minutter, eller til osten er smeltet utover og begynner å bli gyllen. Avkjøl på rist.

5. Skjær tynne strimler av aspargesen som ble lagt til side med en grønnsaksskreller. Topp suppen med tynne aspargesskiver, parmesanchips og fennikeldusken eller andre urter som kjørvel, dill eller persille.

Oppskriften er publisert på godt.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.