Pavlova

Pavlova

Foto: Anne Valeur

Hipp hurra, snart 17. mai! Og det er den beste uka jeg vet om, for da har omtrent alle i familien min bursdag. Denne oppskriften har jeg utviklet for Apetina, som har lansert noen nye kremoster. Så denne pavlovaen har ikke vanlig søt krem, men en pisket og luftig kremost som gjør at det ikke blir liiike søtt.

Porsjoner: 6-8
Tid: 1 time arbeid + 1 time steking + avkjøling

Ingredienser:
-6 eggehviter (romtempererte)
-350 g sukker
-1 ss Maizenna
-2 ts balsamico- eller hvitvinseddik
-1 kurv jordbær, bjørnebær og blåbær
-2 bokser apetina naturell kremost (300 g)

Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 180 grader. Finn frem en kjøkkenmaskin med visp. Det er viktig at både bollen og vispen er helt rene når du skal lage marengs. Det er også viktig at det ikke er noen rester av eggeplomme. Start med å piske eggehvitene på middels hastighet med litt av sukkeret til det skummer.

2. Rør inn Maizenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret litt etter litt. Når alt sukkeret er tilsatt kan du øke hastigheten og vispe videre til det blir en tykk og blank marengs. Tilsett eddiken helt mot slutten.

3. Finn frem et stekebrett og kle det med bakepapir. Form en rund og flat marengskake (ca 25 cm i diameter). Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stekes i ca. 1 time. Marengsen skal være sprø på utsiden og myk inni. Skru av ovnen og avkjøl pavlovaen inne i ovnen med døren på gløtt.

4. Pisk kremosten med vispen til den blir luftig, og fordel utover bunnen. Kremosten kan eventuelt blandes inn i pisket krem for et enda luftigere resultat. Topp pavlovaen med røde og blå bær. Jordbær, bringebær, blåbær, rips og bjørnebær.

Tips: Pynt også med pasjonsfrukt for litt ekstra farge og syrlighet! Kan også toppes med mynte eller sitronmelisse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.