Asiatisk risnudelsalat med reker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne asiatiske risnudelsalaten med reker er en av våre bestselgere i Chikus catering, og her kommer endelig oppskriften. Dressingen er så digg og kan med fordel lages i stor porsjon og oppbevares i kjøleskap et par dager.

Oppskriften er beregnet til 4 personer og tar ca 30 minutter å lage

Ingredienser:
-200 g risnudler
-1/2 rødkål
-1 mango
-1 agurk
-2 gulrøtter
-10 reddik
-200 g reker
-1 stilk vårløk
-1 håndfull peanøtter
-sesamfrø (svarte)
-1 lime

Dressing:
-2 dl soyasaus
-2 ss honning
-2 hvitløksfedd
-20 g ingefær
-1/2 rød chili
-1 ts sesamolje
-1 ts riseddik
-1 håndfull mynteblader
-1 håndfull koriander
-1 lime

1. Kok opp vann i en stor gryte. Tilsett litt salt. Når vannet koker legger du nudlene i og trekker gryten av varmen. La nudlene trekke i et par-tre minutter får vannet siles av.

2. Kutt rødkål, mango, agurk og gulrot i tynne staver. Kutt reddiken i skiver. Dander grønnsakene og nudlene sammen.

3. Pill reker eller kjøp håndpillede kvalitetsreker. Topp med ca 50 g reker per persjon. Finhakk vårløk og peanøtter og dryss over. Topp med litt sesamfrø og en limebåt. Det er mye urter i dressingen, men man kan også vende inn noen finhakkede urter i selve salaten.

4. Lag dressing ved å kjøre ingefær, hvitløk og chili til en puré i en foodprocessor. Tilsett urtene og de flytende ingrediensene. Kjør til en jevn dressing. Ingrediensene kan eventuelt finhakkes for hånd og røres sammen med de flytende ingrediensene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOppskriften er publisert på godt.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.