Bellinibrunch

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn søndag her for leden inviterte jeg noen venner på bursdagsbrunch. Jeg hadde ekte bursdag på Færøyene (kommer snart reiseinnlegg!), så måtte feire litt med venner da jeg kom hjem igjen også. I skrivende stund sitter jeg på et tog gjennom Danmark på vei til Fyn for å feire litt bursdag med foreldrene mine også. Og jaggu blir det ikke enda mer bursdagsfeiring i høst på Maaemo.

Jeg ba gjestene ta med bobler, brød, syltetøy, ost og skinke. Selv lagde jeg bellini, en ny potetsalat (oppskrift kommer), eggerøre, capresesalat, hummus og en selvplukka grønn salat med reddik. Til slutt ble det et skikkelig langbord, og jeg talte 23 gjester som var innom og spiste i den lille leiligheten min. Vi satt på alle stoler, krakker, puter og på gulvet – anbefaler å invitere folk på søndagsbrunch!

Bellini:
-1 kurv fersken/8-10 stk
-1/2 dl agavesirup
-1 l vann
-Champagne

Vask fersken og del fersken i mindre biter. Bruk enten klassisk eller flat fersken. Ha fersken og agavesirup i en kjele og hell på ca 1 liter vann, eller til det dekker. Kok opp og skru ned temperaturen. La det småputre i 15-20 minutter. Jevn til en puré med en stavmikser, og sil gjennom en finmasket sil. La ferskenpuréen avkjøles helt.

For å lage bellini beregner du ca én del ferskenpuré til tre deler champagne. Hell champagnen forsiktig i glasset.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blogge-Maja var også der og tok seff noen fine bilder.
MG_0077For eksempel dette bildet av sykt fornøyd bursdagjente. Fikk så masse blomster, en liten hund (ikke ekte da), spotifyspillelister og guilty pleasure-ostepop.

MG_0060-4Og denne stiklingen og potta med alt jeg liker best malt på. Takk Heidi <3

MG_0047-4

MG_0040-8MG_0034For en fin dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.