Potetsalat med friterte kapers

OLYMPUS DIGITAL CAMERAbursdagsbrunchen min serverte jeg en ny potetsalat jeg har laget en del i det siste. Jeg elsker nemlig potet, og har intet mindre enn 137 blogginnlegg om potet og 23 om potetsalat i arkivet. Denne er kanskje den enkleste til nå, men den passer derfor også til det aller meste.

Potetsalat med friterte kapers:
-1,5 kg småpoteter
-200 g parmesan (jepp!)
-1 økologisk sitron
-1/2 dl olivenolje
-salt og pepper
-kjørvel
-1 glass kapers
-ca 2 dl nøytral olje

1. Kok eller damp potetene. Del dem gjere i to først. Koke/dampetid avhenger av størrelser. Ca 10-15 minutter, men følg med underveis!

2. Varm nøytral olje i en panne eller gryte til det er veldig varmt. Sil bort kaperslaken og tørk kapersen med litt kjøkkenpapir. Ha det oppi oljen og rør litt rundt på det med en tresleiv (ikke plastikk!). Kapersen er klar når de «åpner» seg, eller begynner å bli litt mørkere. La det renne av seg på kjøkkenpapir Fritert kapers holder seg i ukesvis i kjøleskap.

3. Når poteten er klar blander du den sammen med raspet parmesan, olivenolje, raspet sitronskall og smaker til med salt og pepper. Topp med masse kjørvel og friterte kapers.

P.S. Får du ikke tak i kjørvel kan du bruke dill i steden for. Ikke alle butikker har kjørvel, min absolutte favoritturt. Den smaker litt anis og er ganske mild.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.