Fynsk sommer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På lørdag fløy jeg ned til København igjen, men der var jeg ikke lenge. Tok toget rett videre i halvannen time til Odense på Fyn, den lille øya mellom Sjælland og Jylland. Derfra er det en 30-40 minutters kjøretur ut til huset mitt på Hasmark Strand. Feriehuset er fra Novasol, og er virkelig romslig med fire soverom, to bad og det hele. Foreldrene mine er på besøk et par dager i begynnelsen av oppholdet, men det blir ikke dumt å være helt alene her heller i TO UKER. Har med masse bøker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADa vi låste opp døra sto disse to kurvene med Fynske delikatesser på bordet. Supergod eplejuice, eplebrennervin, lokalt øl, honning, sjokolade, kjøtt, pølser og ikke minst danske jordbær og asparges.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huset har kjempestor hage med høye hekker og trær hele veien rundt, så selv om det ligger i et feriehusområde er det helt usjenert. Har både bambus, hylleblomst og mynte i hagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet er til og med to grillplasser i hagen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kjøkkenet er også stort og velutstyrt. Gleder meg SÅ til å bare lage masse god mat her de neste ukene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADanske råvarer! Jeg kom hit virkelig midt i den beste sesongen. De danske jordbærene og ertene har nettopp kommet. Og kålen, potetene, aspargesen og rabarbraen! Gikk helt amok på butikken. Og i nærheten ligger det mange gårdsbutikker man kan kjøpe egg, kjøtt og grønnsaker fra. Det ligger også et veldig lite supermarked rett bortenfor huset, men for å handle denne maten må jeg sykle 7 km, hver vei!

OLYMPUS DIGITAL CAMERANesten alt jeg trenger denne sommeren. Har slukt tre kurver allerede.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERADen første kvelden fyrte vi opp grillen for å teste kjøttet vi fikk fra en av nabogårdene her. Grilla også litt løk. Lagde en potetsalat med nykål, reddik, dill og rå erter. Fy søren så godt det er med helt ferske grønnsaker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet er sånn ca 250 meter ned til stranda og havet fra huset. Og langs stranda ligger tidens koseligste strandprominade med små, søte hus. Noen av dem var til salgs til og med. Gjett hvem som ble gira.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERADet er så mye hylleblomst her nå. Skal gå på slang og lage noe digg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANår kålen er SÅ god er det ikke vits med brødskiver eller knekkebrød. Lagde en kålwrap til frokost med svinestek, egg og karse. Mmm!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERADet er ikke suuupervarmt i vannet enda, men jeg skal bade, sole meg, lese bok og spise is her hver dag fremover uansett. Følg med for mer fra Julies danske feriekjøkken.

Tusen takk til Novasol for lån av feriehus, Visit Fyn og Visit Denmark for masse gode tips til hva jeg burde gjøre her nede. For det er overraskende mye man kan gjøre her på øya.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.