Fynsk skalldyrpasta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHei hei fra Julies danske feriekjøkken. Jeg er på Fyn og koser meg glugg ihjel for tida. Som lovet da jeg la ut oppskriften på denne enkle krabbepasten så skulle det bli mer slik fremover. Så i går dro jeg inn til Odense, fant en fiskehandler og røska med meg det han hadde av skalldyr. Blåskjell, krabbeklør og reker. Det ble det en god pasta av. Faktisk så god at jeg håper å vinne en konkurranse med den, men det får vi nå se på.

For deg som spiser glutenfritt synes jeg denne både smaker og oppfører seg bra. For deg som spiser laktosefritt kan du bytte ut seterrømme med laktosefri rømme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskriften er til 4 personer

Fynsk skalldyrpasta:
-1 kg ferske reker
-1 kg blåskjell
-4 krabbeklør
-250 g fersk pasta
-4 ss olivenolje
-4-5 sjalottløk
-6 hvitløksfedd
-2 røde chili
-1 bunt flatbladet persille
-1,5 dl hvitvin eller prosecco
-2 dl tine seterrømme
-salt og pepper

1. Start med å rense og tilberede skalldyr. Skyll og skrubb gjerne blåskjellene i kaldt vann. Dunk de som er åpne lett mot kjøkkenbenken. De som ikke lukker seg kaster du. Legg blåskjellene til side. Skrell reker (spar gjerne på skallet til kraftkoking!) og legg dem til side. Skyll krabbeklørne i kaldt vann og la det småkoke i saltet vann i 20 minutter. Skyll dem i kaldt vann og plukk ut kjøttet. Legg til side.

2. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Varm olje i en dyp stekepanne eller gryte. Surr løkblandingen til det blir blankt og mykt. Tilsett blåskjellene og hell på 1,5 dl vin. Sett på lokk og la det dampe i et par minutter, til skjellene åpner seg. Legg skjellene til side og tilsett rømme i panna/gryta. Grovhakk persille og bland inn i sausen. Spar litt til topping!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Kok pasta som anvist på pakken. Fersk pasta skal som regel kun kokes 2-3 minutter. Sil av vannet og bland pastaen inn i sausen. Tilsett reker, krabbekjøtt og blåskjellene igjen. Bland godt sammen og server!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.