Hav og fjell på Færøyene

_AVE9363

Foto: Anne Valeur

Siste dag på Færøyene sjekket vi ut av hotellet i Torshavn og kjørte mot den lille bygda Gásadalur.

_AVE9427

Hallo! Ble helt mo i knærne. Noe så idyllisk. Før vi fikk tatt dette bildet hadde vi lett etter fossen på baksiden av bygda, men da fikk vi oss hvertfall en liten tur.


Sola tittet frem, men ikke la deg lure. Det var fortsatt ganske friskt. Ullundertøy, ullsokker og flere lag klær måtte til. Prøvde å klappe et lam. Det gikk ikke.


Anbefaler å kjøre ut til Gásadalur, se på fossen, gå litt tur og se på utsikten. Det ligger på samme øy som flyplassen, og selve kjøreturen ut er også veldig fin.

_AVE9384

For et sted! Det er faktisk nesten ubeskrivelig, man må bare oppleve det. Selv jeg som ikke er så naturmenneske i utganspunktet ble helt frelst og vil bare tilbake med fjellsko og gå på tur.

På vei til neste stopp kjørte vi forbi en hyggelig strand med et superfint hus som er til utleie!

På vei til Vestmanna rullet tåka over fjellene, og vi fikk tatt et bilde av hva Færøyene lever av; oppdrettsfisk og sau.

_AVE8661

I Vestmanna tok vi en båttur for å se på de kjente fuglefjellene. Dette er et must! Båtturen varte i 2-3 timer, og vi satt helt målløse og bare så på naturen. Husk varme klær!

_AVE8887_AVE8956

_AVE8979

_AVE8804_AVE8728
Vi hadde så flaks med været denne dagen. Sola tittet frem, havet og himmelen var knallblå og det var nesten vindstille. Båten kjærer først ut gjennom bukter mot havet, før vi kjører langs de stupbratte fjellene hvor fuglene holder til.

_AVE8920

Det er mange grotter og sund man kan kjøre inn i. Litt skummelt. Vår båt var for stor til å kjøre inn i de minste grottene med. Etter noen timer med gisping, fjell, hav og natur kjørte båten oss tilbake til havna og turen var over.

_AVE9443Jeg reiste med min da splitter nye Samsonite lite shock-trillekoffert. Nå har den vært med meg på mange reiser rundt om kring i verden. Den rommer alt man trenger for en utflukt på Færøyene, og veier nesten ingenting.

Tusen takk til VisitDenmark og VisitFærøyene som tilrettela for oss, for de fantastiske opplevelsene og ikke minst den gode maten vi fikk smake på.

Les også om vår første dag på Færøyene med hesteridning og middag hjemme hos en lokal familie, andre dag med bursdagsfeiring i Torshavn og om måltidet vårt på KOKS her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.