Jakten på den perfekte sofaen

fogia tiki

Foto: fogia.se

God jul, alle sammen! Håper alle har hatt en fin jul og fått slappet masse av. Det har jeg, hjemme i Kristiansand. I år har jeg tydeligvis vært snill, for til jul fikk jeg ny sofa. Jeg må bare finne den først. Og det er ikke så lett.

Jeg har lenge vært bombesikker på at jeg skal ha sofaen over. Andreas Engesviks Tiki for Fogia, i brunt vintageskinn. Men mest fordi den er så fin, og ikke fordi den er så behagelig. Svindyr er den jo også. Så nå er den planen lagt litt på hylla, og jeg vil heller ha en sofa som er behagelig å sløve i. For det er jo stort sett det jeg bruker sofaen til.

Jeg klarer virkelig ikke å velge hva slags stil jeg skal gå for. Høyt opp fra gulvet, slank og enkel eller lav og «boblete». Jeg liker begge deler deler. Og så er det farge da. Leiligheten min er veldig lys. Jeg har hvitmalte tregulv og hvitt tak, lysegrønne vegger. Men de er så lyse at det ser ut som hvitt. Nå får jeg snart gulvet mitt malt lyyyyserosa, og siden jeg er i en rosa fase frister det selvsagt med en rosa sofa. Likevel heller jeg mest mot mørkeblå, og helst i fløyel. Eller grønn. Ull vil jeg ikke ha. Det er så vanskeliiiiiig. Jeg vil kanskje ha skinn, om sofaen er enkel nok.

Og så er det utformingen da. Jeg kan ha en ganske stor sofa, ca 240 cm lang. Klarer ikke velge om jeg skal ha en chaiselong-del eller åpent armlene i den ene enden. I jakten på den perfekte sofaen har jeg opprettet et sofa-board på pinterest, men for å være ærlig blir jeg bare enda mer forvirret av alle valgene. Har dere noen tips? Må kunne prøvesittes i Oslo, så ingen internett-sofa takk!

scandiastol
Og så må jo sofaen passe sammen med stolen min – scandia nett designet av Hans Brattrud i 1959 for Fjord Fiesta. Og min litt slitne jungel 🙁


12 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.