Pannekaker med spelt og tjukkmjølk

pannekaker med spelt og tjukkmjølkDenne helgen har vært så fin. Det var jo lys for en gangs skyld, så jeg våknet og var i skikkelig frokost på senga-humør. Klarte ikke helt å bestemme meg for hva jeg ville ha, så da ble det rett og slett alt det beste jeg vet. Fluffy pannekaker laget med speltmel og tjukkmjølk, bacon, lønnesirup, perfekt avokado og blåbær. Og seff masse kaffe.

pannekaker med spelt og tjukkmjølkI det siste har jeg funnet ut at jeg tåler speltmel ganske greit. Hvete blir jeg fortsatt dårlig av. Spelt er et urkorn i slekt med hvete, men flere jeg vet om som er hvetesensitive kan spise spelt. Det handler visst om at glutensammensetningen er annerledes og lettere å fordøye. Så nå blir det speltbaking fremover! Tjukkmjølk er også gøy å bake med. Konsistensen er litt seig og geléaktig, og gir et veldig saftig resultat. Tåler dessuten tjukkmjølk helt fint, men ikke vanlig melk. Så jeg tror nok spelt og tjukkmjølk er en kombo dere kommer til å se en del av fremover.

pannekaker med spelt og tjukkmjølk
Ingredienser:
-150 g speltmel
-1 ts bakepulver
-1 ss sukker
-1 klype vanilje
-1 klype salt
-2 dl tjukkmjølk
-1 egg
-1 ss smeltet smør + mer til steking
-Eventuelt litt blåbær

Gir ca 12 pannekaker

Fremgangsmåte:
1. Bland speltmel, bakepulver, sukker, vanilje og salt i en bolle.
2. Smelt smør og visp det sammen med egg og tjukkmjølk til en jevn masse.
3. Rør det tørre og det våte godt sammen.
4. Stek små pannekaker på medium varme i smør. Strø gjerne litt blåbær på pannekakene før de snus. Jeg hadde tenkt å gjøre dette, men så var blåbærne mine så store at jeg droppet jeg.

Server med sprøstekt bacon og lønnesirup. Og blåbær ved siden av. Min ultimate helgefrokost i senga besto også av en perfekt halv avokado med sitronolivenolje, finraspet limeskall, salt og pepper. Mmm! Og god kaffe og masse appelsinjuice. Definitivt en veldig god start på dagen.

pannekaker med spelt og tjukkmjølk

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.