De siste par helgene har vi innført en ny og ganske rå tradisjon, nemlig mimosafrokost i mimosaklubben. Da renner venner inn døra og får servert mimosa og en eller annen form for frokost. Har laget eggs benedict og eggs florentine, og nå sist ble det surdeigstoast med avokado og speilegg. Mmm! Driver fortsatt og forsker litt på hva som er de perfekte boblene å lage mimosa av – så det kommer senere. Men her er oppskriften på en veldig god frokost som passer både sammen med mimosa og uten.
Til 1 porsjon trenger du:
-1 surdeigsbrødskive*
-litt smør
-1 egg
-Salt og pepper
-1/2 avokado
-srirachamayo**
-litt syltet rødløk
-Svarte sesamfrø
*ref dette innlegget om gluten, jeg har endelig funnet et glutenfritt brød som ikke smaker vondt. Det fryste havrebrøder fra Sämper er godt etter en runde i panna med smør!
**jeg kjøper ferdig srirachamayo på grønnsaksbutikken, men man kan fint lage det selv ved å blande majones og sriracha
Slik gjør du:
1. Stek brødskiven i panna et par minutter i litt smør.
2. Stek egget i panna etterpå. Krydre med litt salt og pepper.
3. Del avokadoen i to, fjern steinen og plukk av skallet. Skjær i tynne skiver.
4. Ha srirachamayo på brødskiva og dander med avokado og speilegget over.
5. Topp med litt syltet rødløk og svarte sesamfrø.
Det kommer mer fra mimosaklubben!
Pingback: Året som har gått - Julies Matblogg