Brutus

Kostnadene er dekket

brutus restaurant

Foto: Anne Valeur

Det er lenge siden jeg har skrevet en restaurantanmeldelse, og jeg er egentlig litt usikker på om det er det dette er. Mer en veldig varm anbefaling. Bare så det er sagt så er måltidets kostnader dekket, men har seff ikke fått betalt for å skrive dette. Fotografen min Anne Valeur og jeg ble invitert til å sjekke ut Brutus etter at de hadde gjort noen justeringer. Jeg har nemlig vært der et par ganger før, og sist jeg skrev om dem i innlegget favorittrestauranter i Oslo 2017 skrev jeg:

Nyåpnede Brutus på Tøyen er en vinbar med småretter, slik jeg ser det. For jeg digger stedet som en bar med godt naturvinutvalg og småretter man kan spise til. Har også spist full middag her, men synes rettene er litt for små og ujevne til at det er det perfekte middagsstedet.

Men nå har det skjedd noe. Menyen har blitt litt endret på, prisene justert og porsjonene er mer porsjonaktige og smakene balanserte. Det er ikke store greiene som er blitt endret, men det har gått fra å være et koselig sted jeg vil drikke vin og snackse til et sted jeg virkelig vil spise middag.

Her er menyen, og et bilde jeg tvang Anne til å ta.

brutus restaurant
Først fikk vi flatkokur, islandsk flatbrød, med rødbeter, tang og Nyr. Flatbrødet har vært på menyen siden starten, men med forskjellig topping. Dette er definitivt min favoritt til nå. En perfekt liten start på måltidet.

Så fikk vi en rett med friterte torsketunger, torskerogn og selleri. Den var såååå god. Smakte en blanding av smør og hav igrunn. Etterpå fikk vi retten med kyllinglever og løk. Fløyelsmyk kyllinglever dandert i småløk, med en syrlig rabarbrasaft og toppet med valnøtter. Elsker denne retten, som jeg har spist et par ganger nå. Liker at de bruker hele dyret på Brutus, og at de får det til å smake så innmari godt. Kyllingleverretten er mektige saker, så anbefaler å dele den med en venn!

brutus restaurant
Åpent kjøkken, noe som både er positivt og negativt. Positivt fordi det er gøy å følge med hva kokkene driver med og hvor god orden de har på sakene. Negativt fordi uansett hvor bra avtrekksvifte du har så lukter det litt mat av deg.


Før disse rettene kom på bordet spiste vi både løksuppe med kyllinghjerter og retten med sopp og bygg. Begge deler var bra og balanserte. Er kanskje litt hjerte-pingle, men spiste hvertfall 4-5. På dette tidspunktet begynte vi å bli alvorlig mette (for første gang på Brutus hehe) og det var da *Oslos beste tartar* kom på bordet. Ganske grovkvernet kjøtt blandet med estragon (tror jeg, det smaker hvertfall bearnaise), sopp og jordskokkchips. HELLO! Bare stikk dit og spis den. Etterpå delte vi en rett fra grillen utenfor. Noen digge svart hvitløk-marinert ribs som hadde ligget der en stund, sammen med kål, hylleblomstkapers plukka på Carl Berner i fjor og karse. Det var helt perfekt! Satt og gnagde på ribba selv om jeg var aldri så mett og hadde åpnet bukseknappen for lengst.


Så kom en potetdessert med marengs. Det var godt, men da var vi så mette at vi kanskje ikke helt satt pris på den mektige desserten. Vinen de serverer på Brutus er naturlig og de har et vilt godt utvalg.


Brutus har jaggu blitt det perfekte stedet å spise også. Både mange retter som man deler eller bare et par alene. Ville bygget mitt måltid rundt tartaren, for den var god. La Jens og John bestemme hva som havner i glasset. Spis og vær glad. Brutus ligger i Eiriks gate 2, og har de enkle åpningstidene 17-01 hver dag. Book bord for å være sikker, eller drop in i barområdet.

3 Kommentarer

  1. Pingback: Mine samarbeidspartnere - Julies Matblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.