Michelinstjerne til Koks på Færøyene!

koks restaurant færøyene

Foto: Anne Valeur

Hipp hurra, jeg ble så glad da jeg fikk høre at Koks restaurant på Færøyene fikk en stjerne i den den nordiske Michelinguiden denne uken. Det er virkelig så så fortjent. Jeg var der og feiret bursdagen min i fjor med fotograf Anne Valeur. Færøyene er et helt spesielt sted, kanskje det mest eksotiske stedet jeg har vært noen sinne. Naturen, menneskene, dyrene og ikke minst den utrolig sterke matkulturen som til de grader blir ivaretatt på Koks – for her får du bare færøysk mat. Det satte virkelig spor.

koks restaurant færøyene

Restauranten ligger et helt vanlig bolighus en liten kjøretur unna sentrum, med utsikt utover fjell og hav. Det er et par bord, og man har innsyn rett inn i det lille kjøkkenet. Da solen gikk ned samtidig som vi fikk servert perfekt sjøkreps og vår favoritt-jura tenkte vi at dette kan faktisk ikke bli bedre. Alt var så gjennomført, og jeg husker jeg tenkte «synd Michelinkontrollørene ikke reiser til Færyene».


En av de færøyske spesialitetene vi fikk servert var skerpikjøt. Det er et fermentert lammelår som ikke blir saltet, men hengt opp helt ferskt i spesielle uthus hvor saltvannsvinden og den kalde lufta speker/fermenterer kjøttet. Etter et par måneder er det klart. Det smaker veldig sau, men ikke overveldende mye heller. Veldig godt!

Les og se den fulle opplevelsen fra Koks her og for all del – dra til Færøyene og Koks!

Færøyene


Bare se da! Det er fint her i Norge, men Færøyene – det er noe helt annet. Se alle innleggene mine fra Færøyene her!

Gratulerer så mye til alle på Koks!

Til info er reisen og måltidet dekket av VisitDenmark og Visit Faroe Islands

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.