Pulled pork

pulled pork

Her kommer enda en oppskrift jeg har laget for Simply cola i sommer. Dette her altså, det var så digg at jeg spiste restene i en uke etterpå.

Pulled pork tar kanskje litt tid å tilberede, men det er få ting som er mer tilfredsstillende enn å spise suuupermørt og smakfullt svinekjøtt når det til slutt står klart. Kjøttet marineres først i en Simply cola-marinade før det stekes 5-10 timer i Simply cola. Serveres i hjertesalatblader (eller burgerbrød om du heller vil det!) og toppes med Simply cola-syltet rødløk og srirachamayo.

Til 4 personer

Ingredienser:
1 kg svinenakke eller lignende stykke
2-3 bokser Simply cola
2 hjertesalathoder
Srirachamayo

Marinade:
1 boks Simply cola
1 dl soyasaus
2 ts røkt paprika
2 ts spisskummen
1 ts chilipulver
1 ts kanel
1 ts hvitløkspulver
1 ts salt
1 ts pepper
1 lime

Syltet rødløk:
2 rødløk
1/2 dl eddik
1 dl sukker
1 1/2 dl simply cola (eller vann)

Fremgangsmåte:
1. Start med å lage marinaden en dag i forveien. Rør sammen en boks Simply cola med soyasaus, røkt paprika, spisskummen, chili, kanel, hvitløk, salt, pepper og limesaft og la det småputre i 5-10 minutter.

2. Hell marinaden over kjøttet, enten i en ildfast form som du dekker til eller i en plastpose. Sett kjøttet i marinaden kjølig over natten, eller minumum et par timer.

3. Forvarm ovnen til 110 grader hvis du har god tid (8-10 timer), eller 160 grader (5-6 timer) hvis du har dårligere tid. Legg kjøttet over i en ildfast form eller jerngryte med lokk, sammen med marinaden. Hell over 2-3 bokser Simply cola slik at det er væske ca 1 cm oppover formen. Dekk til med aluminiumsfolie eller lokk og sett inn i stekeovnen. I mellomtiden kan du gjøre andre ting mens kjøkkenet kommer til å lukte vilt digg.

4. Lag syltet rødløk et par timer før kjøttet skal være ferdig. Kutt rødlø i tynne skiver og legg over på et rent glass. Kok opp eddik, sukker og simply cola. Hell over løken når sukkeret er helt oppløst. Skru på lokk og la løken syltes i et par timer. Kan oppbevares en uke i kjøleskap!

5. Sjekk gjerne underveis at ikke all væsken fordamper. Etterfyll eventuelt med mer Simply cola eller vann. Kontroller at kjøttet er ferdig ved å bank lett på det med en gaffel. Kjøttet skal være enkelt å dra fra hverandre, og gi helt etter når du banker på det. Ta det ut av ovnen og riv det fra hverandre med to gafler. Bland sammen med væsken som er igjen i formen.

6. Riv av hjertesalatbladene, skyll og tørk. Dander pulled pork i salatbladene og topp med syltet løk og srirachamayo. Sriracha kan kjøpes ferdig, eller enkelt lages selv ved å blande majones med sriracha eller annen hot sauce.

pulled pork

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.