Egg og halloumi

halloumiNy frokostfavoritt! Kombinasjonen halloumi, egg og hummus er så bra. Med litt oliven og søte tomater er frokosten komplett. Denne frokosten er kanskje ikke så fargerik og fin, men god er den!

Jeg har endelig klart å perfeksjonere speilegget, slik at det har en litt sprø stekekant, gjennomstekt eggehvite og fortsatt gul plomme.

Servert med en coffe shake til!

Egg og halloumi til 1:
-1 egg
-1 ss nøytral olje
-1 klype salt og pepper
-3 skiver halloumi
-3 ss hummus
-et par oliven
-et par cherrytomater

Fremgangsmåte:
1. Start med speilegget. Varm en stekepanne til medium-høy temperatur (jeg bruker 7,5 av 9). Ha i oljen og knekk i egget. La det ligge i 3-4 minutter i oljen, før du skrur ned temperaturen til lav-medium og lar det ligge 3-4 minutter til. Bruker du romtemperterte egg kan du kutte ned et par minutter. Krydre med litt salt og pepper.

2. Kutt halloumi i tynne skiver og stek raskt i varm panne etter at egget er ferdig. 1-2 minutter på hver side.

3. Dander med hummus, oliven og cherrytomater. Mmm!

Jeg skal ærlig innrømme at jeg her har brukt hummus fra grønnsakssjappa på Tøyen torg. Det havner et par bokser av den og marinerte oliven hos meg i løpet av en måned. Men vil du lage det selv har jeg linket til min rødbethummusoppskrift lenger opp.

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *