Jeg har aldri eid et vaffeljern før nå, og jeg må jaggu si det har blitt mye brukt på bare en uke. På søndag inviterte jeg til heldags vaffel og mimosa, og i den anledning testet jeg å lage gluten- og laktosefrie vafler. De ble så gode og skikkelig sprø. Nå har jeg brukt grunnoppskriften og laget salte vafler også. Så godt!
Grunnoppskrift vafler:
Gir 3-4 vafler
-25 g smør
-1 egg
-1 dl melk (laktosefri)
-50 g rømme (laktosefri)
-1/2 ts bakepulver
-7 ss maisenna
For søte vafler tilsettes:
-2 ss sukker
-1/4 kardemomme
Eller for salte vafler:
-litt finraspet parmesan
-en klype salt og pepper
Frokostvaffel med avokao og dill:
-1 liten avokado per vaffel
-1-2 ss sitronolivenolje
-2 ss frisk dill
-litt finraspet parmesan
Fremgangsmåte:
1. Start med å smelte smøret, mens du pisker sammen egg, melk og rømme. Rør inn smøret.
2. Pisk inn bakepulver og maisenna. Tilsett ingredienser for søte eller salte vafler.
3. Stek vaflene i godt oppvarmet vaffeljern, og avkjøl på rist slik at de blir sprø.
For å lage frokostvaffel med avokado og dill topper du en salt vaffel med avokado skåret i tynne skiver, litt sitronolivenolje og finraspet parmesan. Topp med litt frisk dill.
Pingback: Vaffel med banan og chia - Julies Matblogg