Vaffel med matcha

vaffel med matcha og bær
Eh burde kanskje døpt om denne bloggen til julies vaffelblogg? Men det er så godt, og så enkelt. Så jeg har faktisk spist vaffel hver dag i det siste. Søte vafler, vaffel med pålegg og salt vaffel med avokado, for å nevne noen. I helgen prøvde jeg en ny variant med matcha i røren. Det ser kanskje litt ut som trollvaflene vi laget på barneskolen, men lover at denne er hakket med næringsrik.

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om matcha og hva jeg bruker det til. Jeg drikker det som vanlig te eller latte, eller har laget sjokolade med matcha. Nå har jeg også laget vaffel med matcha. Siden matcha er sunt og næringsrikt har jeg laget vafler med agavesirup istedenfor sukker, og brukt litt sitron for å balansere smakene. Jeg har brukt vanilje istedenfor kardemomme i denne oppskriften. Vaflene er glutenfrie!

Vaffel med matcha:
Gir 3-4 vafler

-75 g smør
-1 egg
-1 dl melk (laktosefri)
-1/2 ts bakepulver
-1/2 ts vaniljepulver
-1 ss matcha
-7 ss maisenna
-1 klype salt
-1/2 sitron

Topping:
-Jordbær
-Bringebær
-Blåbær
-Mynteblader

Fremgangsmåte:
1. Smelt smør, og visp sammen med egg og melk.

2. Bland sammen bakepulver, vaniljepulver, matcha, maisenna og en klype salt. Visp sammen med det våte. Skvis sitronsaften inn til slutt og la røren svelle minst 15 minutter.

3. Stek i godt varmet vaffeljern, og avkjøl vaflene på rist. Topp med masse bær og litt mynteblader.

Jeg spiste matchavaffel i senga på mitt siste innkjøp, et Alvar Aalto-brett fra Artek i Helsinki. Med digg kaffe, appelsinjuice og champagne til. Hehe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.