Supersjokolade

sjokolade med matchaJeg er overhodet ikke imot å kose seg med vanlig godteri, jeg kjøper smågodt sikkert hver helg. Kjør på sier jeg bare! Men her er mitt beste tips til når du vil spise både godteri og sunne ting samtidig. Eller når vil servere verdens enkleste dessert, eller bare noe til kaffen. Hos meg får du sjeldent dessert, for det synes jeg er noe herk å lage. Sjokolade derimot.

Supersjokoladen tar max 10 minutter å lage, og så må sjokoladen stå og avkjøles litt før du kan spise supersjokolade. Jeg toppet sjokoladen med hvite chiafrø og kokosflak, men du kan selvfølgelig toppe sjokoladen med andre ting om du vil. Hakkede nøtter, tørket frukt eller frø?

Du kan selvsagt lage din egen sjokolade, både hvit og mørk. Men jeg har brukt ferdig sjokolade. En mørk med 80% kakao og en hvit sjokolade laget med rismelk. Den hvite sjokoladen tilsetter jeg litt matcha, en av mine favorittingredienser for tiden. Les mer om matcha her.

Supersjokolade:
-200 g mørk sjokolade
-1 ts vaniljepulver
-100 g hvit sjokolade
-1 toppet ss matcha
-1/2 ts kokosfett/kakaofett
-1 ss chiafrø
-1 ss kokosflak

sjokolade med matcha

Fremgangsmåte:
1. Smelt den mørke og hvite sjokoladen hver for seg over vannbad.

2. Rør inn vaniljepulver i den mørke sjokoladen.

3. Rør matcha godt ut i den hvite sjokoladen. Tilsett eventuelt bittelitt kokosfett eller kakaofett hvis den hvite sokoladen ikke blir helt rennende når den smelter.

4. Kle en form med bakepapir og hell den mørke sjokoladen utover. Drypp matchasjokoladen over.

5. Topp med chiafrø (jeg brukte hvite) og ristede kokosflak over sjokoladen mens den er varm.

6. Sett sjokoladen kaldt til den har stivnet. Knekk opp sjokoladen i passelige biter. Bør oppbevares kjølig.

1 Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.