5 timer i Helsinki

Foto: Maja Hattvang

Etter turen til Koskenkorva hadde vi et par timer å slå ihjel i Helsinki før hjemreisen. Vi ruslet gjennom sentrum til domkirken i finværet. Sist jeg var i Helsinki var det så kaldt at man ikke orket å gå en unødvendig meter utendørs. Helsinki er så fint, med massive gamle bygninger. Sentrum er relativt lite, så når det ikke er iskaldt trenger man egentlig ikke å ta trikk eller buss for å komme seg rundt.


Rundt lunsjtider satt vi oss på El Fant, et koselig lite sted like ved domkirken med god kaffe og ålreit lunsj.

helsinki
Og gode kaker! Etter lunsjen ruslet vi ned gata til havna og fruktbodene. Satt litt på brygga og nøt sola.

helsinki
Så dro vi innom en slags festival hvor min barndomsvenninne fra Kristiansand solgte is. Sjekk ut popsykkeli for de søteste ispinnene!

Så ruslet vi gjennom byen og stoppet innom noen butikker, blant annet Artek, hvor både Maja og jeg kjøpte hvert vårt serveringsbrett. Anbefaler å stikke innom Artek, for selv om det er en butikk fungerer det nesten litt som et museum for finsk design også. Artek ble stiftet av Alvar Aalto og hans kone Aino Aalto i 1935, og du har garantert sett mange av møblene og duppedittene som selges her.

Og så var det på tide å komme seg hjem til Norge igjen. Les mer om mitt tidligere besøk til Helsinki for flere tips her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.