Rå damer: Anna Vaagland & Maggie Alva (The Doyennes)

the doyennes

Foto: Mikal Murstad Strøm

Denne rå damer-spalten er litt annerledes enn vanlig. Vanligvis presenterer jeg jo én rå dame som gjerne holder på med én spesifikk ting, men denne gangen vil jeg tipse dere om to rå damer som har startet nettsiden The Doyennes – som presenterer rå damer. The Doyennes er en utrolig fin og gjennomført side som går litt mer i dybden når de presenterer rå damer, så anbefaler virkelig å ta en titt innom. Og her kan dere bli litt bedre kjent med de rå damene i denne som står bak siden.

Navn: Anna Vaagland & Maggie Alva
Alder: Begge 29
Nettside: www.thedoyennes.org
Instagram: @the.doyennes

the doyennes

Hva driver dere med?
Anna jobber som Art Director i et kommunikasjonsbyrå og er også frilansfotograf. Maggie er assistenten til en ambassadør på dagtid og DJ resten av tiden! Sammen driver vi nettsiden The Doyennes, hvor det har vært helt supert å ha to så forskjellige bakgrunner. Anna er interessert i estetikk og har ansvar for det visuelle på siden og mye av det kunstneriske innholdet, mens Maggie som har erfaring som musikkskribent og er utdannet innen politikk, har gjort de fleste av intervjuene og oversettelsene.

Fortell om deres siste prosjekt:
The Doyennes er en side for, om og med kule kvinner som gjør kule ting! Det hele begynte med at vi møttes på nachspielet til en felles kompis og begynte å snakke om feminisme (sånn som man pleier, hehe)! Siden begge to er veldig opptatt av hvordan kvinner representeres i mediene, bestemte vi oss for å starte en nettside sammen, hvor vi publiserer intervjuer med damer vi finner inspirerende, og artikler med hovedfokus på feminisme og karriére. Vi hadde lanseringsfest i august, så vi er ganske nye i gamet, men siden har blitt godt mottatt og vi gleder oss til å fortsette!

Hvem/hva blir dere inspirert av?
A: Alt og ingenting. Fargene til byen. Ting som ligger på bakken. Titte inn i vinduer til bygninger jeg går forbi. Vennene mine, og mennesker som gjør sin egen greie. Kunst, arkitektur, musikk, serier. Listen blir lengre for vært år.

M: Tekst! Jeg får mine beste idéer av å lese! Spesielt bøker av smarte damer, akkurat nå leser jeg for eksempel Siri Hustvedt og Chris Kraus, og tenker hele tiden «damn, dette er et tema jeg må lære mer om og skrive noe om!» Blir også inspirert av mennesker, enten det er folk jeg møter personlig eller ved å høre på foredrag av spennende folk, låter eller dokumentarer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.