Gresskarsuppe med eple

gresskarsuppe
Oktober er suppetid, og nå er butikkene fulle av gresskar. Det finnes flere typer spiselige gresskar, og alle kan brukes i denne oppskriften. Gresskar er naturlig søtt, og sammen med syrlige norske epler blir dette en smakfull og mettende suppe. Den blir ekstra god fordi grønnsakene grilles i ovnen før de jevnes med god kraft og kokosmelk. Jeg brukte en hjemmelaget kyllingkraft, men andre typer kraft kan også brukes.

Gresskarsuppe med eple:
4-6 porsjoner
-500 g renset gresskar
-3 gulrøtter
-2 epler
-2 løk
-4 hvitløksfedd
-3-4 ss olje
-2 ts røkt paprika
-1 ts spisskummen
-1 ts gurkemeie
-1 ts salt
-1 ts pepper
-4 dl god kraft
-1 boks kokosmelk
-1 lime

Topping:
-100 g ristede gresskarkjerner
-100 g fetaost
-1 håndfull fersk koriander

gresskarsuppe

Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovenen til 250 grader. Rens gresskaret. Fjern skall, frø og tråder. Kutt det i mindre biter og ha det over i en ildfast form sammen med gulrøtter delt i to.

2. Skrell løk og hvitløk. Del løken i to og fordel utover formen. Del epler i båter og fjern frøhuset.

3. Fordel olje og krydder utover grønnsakene. Vend det godt inn. Sett inn formen i den forvarmede ovnen og stek i 15 minutter, før du skrur på grillelementet på full styrke og steker videre i 5-10 minutter til. Pass på så grønnsakene ikke blir veldig svidd. Litt svidde kanter gjør ingenting!

4. Ha de grillede grønnsakene over i en gryte, og hell på kraft og kokosmelk så det såvidt dekker grønnsakene. Gi det et oppkok før du jevner suppa med en stavmikser. Smak til med lime, og eventuelt mer krydder.

5. Rist gresskarkjerner i en tørr og varm panne i et par minutter, til kjernene begynner å poppe litt. Rist rundt på pannen jevnlig så det ikke svir seg. Dryss over suppen sammen med smuldret fetaost og hakket koriander.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.