The golden chimp

the golden chimp

Foto: Anne Valeur

Denne uka åpnet Jan Robin Ektvedt og gjengen over dumplingrestauranten The golden chimp på Tøyen. Men det er så mye mer enn bare en dumplingrestaurant. Og hvis du tror du har smakt ekte gode dumplings i Oslo før, så har du egentlig ikke det. For fy søren, dette er bra dumplingsaker!

Jeg ble til info invitert for å prøve menyen dagen før åpning, så alle utgifter er dekket.

the golden chimp

The golden chimp ligger i Heimdalsgata 37, i de gamle lokalene til Tøyengata bodega. Kanskje ikke et sted du går forbi tilfeldig, men definitivt verdt turen. På bakkeplan ligger baren innredet som en lol asiatisk kantine hvor du kan forsyne deg med te eller bestille øl, sakecocktails og enklere snacks. Det er derimot ned en gulltrapp til kjelleren at magien skjer.

the golden chimp


Den mørke kjelleren er innredet med div asiatiske tulleting, som for eksempel en liten foss som virkelig setter stemningen. Sjimpansetemaet går igjen i hele restauranten.

Vi skal smake oss gjennom hele menyen, og får først servert varme kluter og rykende varm grønn te med puffede riskorn, smaker litt popcorn igrunn.

the golden chimp

Første rett er en frisk og lett sashimi av uer med vinterkimchi og krabbemajones. Utrolig god start på måltidet før dumplings kom på bordet. De har også sitt eget golden chimp-øl, brygget av St.Hallvard bryggeri. Og ikke minst vilt god lys og mørk soyasaus importert av NonDos. Så god at vi måtte drikke opp resten av sausen i skåla.

Så kom første dumplingservering. Øverst lå det kåldumplings med smørfisk. I midten lå det dumpling fylt med røkt makrell og toppet med avrugakaviar (O M G) og i bunn var det dumplings fylt med sjøkreps og smør. Altså! Det er de beste dumplingene jeg noen sinne har smakt.

Så kom en ren grønnsaksservering, som kanskje ikke var så fotogen, men utrolig smakfull. En rett med dampede poteter og brokkoli med rogn, syltede snacksagurker og en syrlig kålsalat.

the golden chimp
Inni disse dumplingene er det ribbe, reker og kraft. Om å gjøre å ikke stikke hull så kraften renner ut. Til disse fikk vi servert en mørk soya og karamellisert kokos-dipp og syltet ingefær. YUM!

the golden chimp
Så kom gyoza (stekte og dampede dumplings) fylt med shiitakesopp servert med hjemmelaget miso og bonito (tørket tunfisk) på toppen. Kanskje min favoritt til nå. Elsker at de serverer gyoza på samme måte som okonomiyaki, med alle toppingene.

the golden chimp
Etter forrige rett begynte vi å bli skikkelig mette, men da kom denne ville serveringen på bordet. And fra nebb til stjert, kaller de det. Her får man virkelig en hel and på bordet. Dampede andeføtter, confitert hals, klissete vinger, stekt bryst, yakitorispyd med lår, hjerte og lever og ikke minst andeegg. Som tilbehør var det bao, rød kimchi og salat. Wow! Å sutte på en andefot er kanskje det merkeligste jeg har gjort i år. Andehalsen var kveldens store overraskelse. Det ser ikke særlig delikat ut, men det var både supermørt og veldig smakfullt. Både hjerte og lever gikk ned på høykant.

I glassene hadde vi fått servert både sake, øl og forskjellig naturvin. En utrolig spennende drikkepakke. Etter hovedretten kom en yuzusakeslusj. Yuzusake er min favorittdrikk av alle, det smaker nesten godteri.

the golden chimp
Og apropos godteri. Heeelt til slutt kom en boblevaffel med tonkaisparfait, fritert banan, karamellsaus, krem og nonstop. Haha! For en koko dessert. Det var veldig godt, om enn en litt mektig avslutning på måltidet. Vi var fem som delte en, så du skal være skikkelig glad i dessert for å klare en hel slik alene.

Alt i alt et helt vilt bra måltid. Kom sulten, for dette er mye mat. Foreløpig får du kun servert en satt meny i kjelleren, og snacks i baren. Jeg krysser fingrene for at man komme og bestille bare dumplings og en øl også etterhvert. Sjekk ut The golden chimp her.

1 Kommentar

  1. Pingback: Året som har gått - Julies Matblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.