Rå damer: Juliette Aleksine Piiksi

rå damer juliette aleksine piiksi

Navn: Juliette Aleksine Piiksi
Alder: 25
Nettside: juliettealeksinepiiksi.no
Instagram: piiksigram

rå damer juliette aleksine piiksi

Foto: Jan Khür, grafisk: Levi Bergqvist

Hva driver du med?
Ja, det lurer jeg selv på noen ganger. Hehe, nei da. For øyeblikket er jeg nyansatt hos Røverstaden, som er en ny kultursatsning i Vika tilknyttet Oslo Konserthus, som åpner januar 2018. Her jobber jeg i 100% stilling som presse- og markedsføringsansvarlig, samt med booking. Tidligere dette året jobbet jeg frilans som stylist og kreatør, for det meste med artister, og litt redaksjonelt innhold som editorials for moteblader :—)

Fortell om ditt siste prosjekt:
Siden jeg skulle starte i ny fast jobb, gikk det litt over stokk og stein i løpet av august med å avslutte mye frilansoppdragene mine, så enten så var det styling av Matoma, for hans musikkvideo med The Vamps for Warner Music UK, eller pressebilder av Kjartan Lauritzen for Vibbefanger. Tror jeg. Hehe. Nei, nå tuller jeg faktisk. Jeg er med i Line Elvsåshagen sitt nye program «Line fikser Kroppen» som kommer ut i slutten av oktober nå! Her har a koll på hva hu driver på med ja………

Hvem/hva blir du inspirert av?
Nå som jeg har begynt i en ny fast stilling, som er uvant nok i seg selv, er det vanskelig å holde motet og selvtilliten oppe hele tiden. For det meste nå så aaaaaner jeg ikke hva jeg holder på med, men jeg må bare ha is i magen, og håpe til Rihanna at jeg gjør det ”riktig” og blir respektert for de beslutningene jeg tar som ansvarlig for mine fagområder. Dessverre er det fortsatt ”a man’s world”. Jeg har lagt merke til at vi kvinner jobber så sabla hardt, men likevel sitter vi (ofte) igjen med mindre lønn for strevet enn det andre kjønn.
* don’t even get me started over hvor feil det der er *, men det har gjort at jeg setter pris på de mange rå damene som allerede kicker (man’s) ass i den norske musikkbransjen. For her er det så mange rå damer å bli inspirert av!

Som for eksempel kuleste Limita Lunde som er daglig leder på Parkteatret, i tillegg til å være bookingansvarlig – om ikke det var nok – jobber hun som jurist, utdanning som (om jeg ikke tar helt feil nå) hun ferdigstilte mens hun jobbet +150% til Park hvor hun (+et bra team) har økt omsetningen på konsertdriften til stedet de årene hun har jobbet som daglig leder (!!!). Altså, det er så imponerende, og sjukt inspirerende!
 
Silje Borgan Larsen er rå, om ikke du har hørt om Silje, så har du nok hørt om firmaet hennes, Little Big Sister, sammen med kolleganene sine Trine Jakobsen og Charlotte Öqvist som jeg personlig mener har vært med på å revolusjonere merkevarebygging i bransjen, spesielt det å legge til rette for artisters merkevare får riktig grobunn å vokse på. Det er ikke rart at LBS gikk i overskudd sitt første driftår, for å si det sånn.
 
En annen rå dame er Karen Norbakk som jobber i Mandelbaum Management, som bl.a er støtteapparatet til Cashmere Cat, Rytmeklubben og Hasta m.m <3 Hun er en badass som begynte som praktikant i Mandelbaum for tre år siden, og en av de de mest flittige og arbeidsomme menneskene jeg veit om. Jeg var virkelig ikke overrasket da hun ble tildelt Music Norway sitt management stipend på 100.000,- under Bylarm i år, fordi denne dama kommer til å nå langt.
 
Jeg må ikke glemme fine Celine Ryel, tidligere pressesjef for Bylarm, som jobber for Playground Music Norge, hvor hun jobber nå som label manager, digital publishing, presse – og som så mye mer jeg ikke helt oversikt over engang. Hun vært med på å bygge opp Playground Music til den unike posisjonen de har skaffet seg, som et indie label i en bransje med full av majors.
 
Shoutout til Christine Dancke og hennes fantastiske redaksjon bestående av Anna Valderhaug og Elise Vatsvag! De har startet Vrang Produksjon som produserer P3 Christine og lager så sjukt mye kult og kreativt innhold som du har garantert fått med deg på en eller annen måte. Så må vi ikke glemme de damene som produserer musikk og viser gang på gang at GIRLS DO IT BETTER;
 
SVANI som har spilt rundt omkring både innland, og utland det siste året – alt fra Boiler Room i London i januar, Kastellnatt i juli og Bread & Butter i Berlin i september. Samme gjorde hardcore Ida Dillan, som har gjort en rekke sjuke collabs med store utlandske produsenter de siste årene. Kuleste Annette aka Purpurrpurple gjorde noen helt fantastiske dj-sett på Bylarm, og så seff Roskilde og så ØYA i år – girl is on fire. Så har du Soldal som er ikke bare sjef for det kvinnelige kreative kollektivet KOSO, men varmet for Kingdom og Total Freedom under Kastellnatt, jobbet for Boiler Room i Berlin i år, og har gjort en rekke dansegulv schette der nede – og gjør det igjen allerede på torsdag, og flyr hjem fra Berlin på fredag for å spille med meg og SVANI på Revolver samme kveld. PHEW! Altså, det er så sjuuuuuukt mange damer å bli inspirert av for å si det sånn.
 
Hva er planen videre?
Vel, det nye stedet jeg jobber for har ikke åpnet ennå, så planen min er å få åpna Røverstaden i januar. Jeg ønsker at denne satsningen skal bli en kulturinstitusjon som beriker Oslos kulturliv, både på dagtid – og nattetid. For hvis det er en ting jeg er opptatt av, er det å skape en positiv arena for at mennesker skal få utagere, og få ut positiv og negativ energi – klubb er hellig – og en viktig del av et sunt samfunn i en storby. Klubb er så mye mer enn musikk og fylla, det er her man innser man er en del av noe større. tenk på bare hvor viktig steder som Studio 54, Viper Room, Marquee Club, CBGB var. Her i Norge hadde vi også våre egne steder som bidro til nyskaping innenfor kultur, som Club 7 og Sardines, som var legendariske klubber som «tilfeldigvis» var i de samme lokalene som vi åpner i nå. Det er på tide å få åpne et sted som har fokus på klubb, dans, musikk, kunst, mote, og som legger til rette for at kultur skal få blomstre og gro til noe nytt!
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.