Ikke kast brødskalkene!

krutonger

Her for leden gikk jeg tilfeldigvis forbi Mølleren Sylvia, en butikk som selger økologiske varer i løsvekt. I tillegg har de økologisk hudpleie, vaskemidler, frukt og grønnsaker, meieriprodukter og ikke minst det aller beste brødet fra Ille surdeigsbakeri. Måtte selvfølgelig plukke med meg et hjem. Det ble et formbrød laget med spelt og ølandshvete. Tror det må være det perfekte brødet til reker og krabbe. Det er helt fint mel, men likevel er det 50% grovt og akkurat passe syrlig.

Jeg fryser alltid ned brød i skiver, og på morgenen tar jeg dem opp og «rister» i støpejernspanna mi.

Ser at det er opptil 49% rabatt på denne nå bare i andre farger hos Bakeren og kokken, feks i lysegrå.

Tidligere har jeg vært en som kaster brødskalkene, men denne gangen tok jeg meg selv i det og laget tidenes beste krutonger av dem istedenfor. Krutongene tenker jeg å bruke i en Cæsarsalat senere. Hjemmelagede krutonger er hundre ganger bedre enn kjøpekrutonger, så neste gang du holder på å kaste brødskalkene eller noen tørre skiver anbefaler jeg deg å heller lage krutonger. Mindre matsvinn og bedre salater!

Krutonger:
-2 brødskalker
-1 ss extra virgin olivenolje
-1/2 ts hvitløkspulver
-1 ts salt
-1/2 ts nykvernet pepper
-1 ts tørket gressløk
-1 ts tørket rosmarin

Fremgangsmåte:
1. Kutt brødskalker, eller eventuelt tørre brødskiver, i terninger.

2. Varm opp en støpejernspanne til medium varme og ha i oljen. Ha i brødbitene og krydderet.

3. Stek brødbitene til de er sprø og gylne. Skru gjerne ned temperaturen og la dem stå og «tørke» i en halvtimes tid på slutten.

4. Ferdige krutonger som er helt sprøstekte har kjempegod holdbarhet hvis de oppbevares i en lufttett boks. Ha gjerne litt kjøkkenpapir i bunn. Boksen kan oppbevares i romtemperatur.

Du kan selvsagt bruke andre typer krydder hvis du vil det!

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.