Vaffel med banan og chia

vaffel banan chia

Burde nesten bare døpe dette om til julies vaffelblogg. Sorry, men vafler er så digg og så praktisk. På søndag laget jeg en liten vri på mine glutenfrie vafler med en overmoden banan jeg hadde liggende. Tilsatte også litt chiafrø og mer krydder. Vaffelrøra setter jeg bare i kjøleskapet, og steker en hver morgen til frokost. Lifehack!

Du kan selvsagt toppe vaflene med hva du vil, jeg toppet min frokostvaffel med cottage cheese (elsker den fra Rørosmeieriet), pære og granateple. En annen dag spiste jeg den med rørte jordbær.

Vaffel med banan og chia:
Gir 3-4 vafler

-25 g smør
-1 egg
-1 dl mandelmelk
-1 godt moden banan
-1 ss chiafrø
-1/2 ts bakepulver
-7 ss maisenna
-1 klype salt
-1/2 ts vaniljepulver
-1/2 ts kanel (valgfritt)

Topping:
-Cottage cheese
-Pære
-Granateplefrø

Fremgangsmåte:
1. Det enkleste er å bruke en stavmikser til å blande alle ingrediensene sammen. Start med å smelte smøret. La det avkjøles litt.

2. Ha egg, mandelmelk, banan, chiafrø, bakepulver, maisenna, salt, vaniljepulver og kanel i en bolle. Tilsett smøret når det er avkjølt.

3. Miks alt til en jevn røre med en stavmikser.

4. Stek vaflene i godt oppvarmet vaffeljern, og avkjøl på rist slik at de blir sprø.

5. Topp med cottage cheese, pære i tynne skiver og en håndfull granateplefrø.

Lyst på flere vaffeloppskrifter?
Vaffel med matcha
Vaffel med hummus og asparges
Frokostvaffel med avokado og dill
Middagsvaffel med kimchi

Til de som lurer på hvilket vaffeljern jeg bruker, jeg har dette fra Wilfa (adlink). Jeg har til info kjøpt vaffeljernet mitt selv, men dette er en adlink, noe som betyr at hvis du kjøper vaffeljern får jeg en liten provisjon.

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.