Kimchivaffel

japansk aften
Dette er den diggeste vaffelen du noen gang kommer til å smake, og den beste unnskyldningen til å spise vaffel til middag. Disk opp med vaffelbuffet, så kan folk toppe vaflene sine med det de vil. Som en slags taco. Vaffeltaco?

Her er en oppskrift på grønnkålkimchi, men jeg innrømmer ærlig at jeg bruker kjøpekimchi fra asiabutikken. Det koster ca 25,- for et halvlitersglass, og den er kjempegod!

Jeg har brukt min glutenfrie vaffeloppskrift under, men du kan gjerne bruke din foretrukne vaffelgrunnoppskrift. Husk å droppe sukkeret, og ikke bruke like mye væske som i vanlige vafler!

Gir 6-8 vafler

Kimchivaffel
-50 g smør
-2 egg
-1 dl valgfri melk
-1 dl kimchi «juice»
-1 ts bakepulver
-14 ss maisenna
-1 ts salt
-1 ts pepper
-2 dl grovhakket kimchi
-1 dl raspet ost*

*Brukte Västerbottenost, men alle typer gulost kan brukes.

Fremgangsmåte:
1. Start med å smelte smøret, mens du pisker sammen egg, melk og kimchi «juice». Altså laken som er igjen i glasset med kimchi. Rør inn smøret.

2. Pisk inn bakepulver, maisenna, salt og pepper.

3. Grovhakk noe av kimchien og rasp osten. Bland inn i vaffelrøra og la det svelle 30 minutter.

4. Stek vaflene i godt oppvarmet vaffeljern, og avkjøl på rist slik at de blir sprø.

japansk aften

Topping:
-Kimchi
-Agurkstaver
-Frisk koriander
-Limebåter
-Finhakket vårløk
-Smør- og soyastekt østerssopp/shiitakesopp
Krabberøre
-Okonomiyakisaus (fås i asiatiske butikker)
-Misomajones

japansk aften
Soppen lager du ved å rive soppen i store biter. Ha dem i en varm og tørr panne til soppen begynner å «svette». Tilsett da en god klatt smør og la soppen få litt stekeskorpe. Hell på 2-3 ss soyasaus, og gjerne en skvett sake om du har. Rasp bittelitt frisk ingefær over om du har det. La væsken koke inn. Beste soppen noen sinne!

Misomajonesen lager du enkelt ved å blande sammen hjemmelaget- eller kjøpemajones med litt misopaste. Jeg foretrekker hvit miso til dette. Prøv deg frem med 1-2 ts per dl majones.

La gjestene toppe vaflene med de vil. Min favoritt var med misomajones, kimchi, sopp, koriander og okonomiyakisaus. Andre toppet med litt krabberøre.

japansk aften

1 Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.