Julies espresso-chocolate-shake

avinor

Denne uken har jeg jobbet med noe veldig gøy. Jeg har nemlig fått i oppdrag av Avinor å utvikle en smoothie som selges på Bølgen og Moi på Oslo lufthavn! Jeg elsker produktutvikling, og det har vært så gøy å få være litt på et ekte kjøkken igjen. Ekstra stas er det jo at produktet faktisk skal selges hele sommeren.

Som en som reiser en del er jeg så glad for at mattilbudet på flyplassen har blitt bedre i det siste. Det er faktisk mulig å ta seg et ordentlig måltid før man reiser på et av de mange spisestedene der. Smoothien jeg har utviklet for Bølgen og Moi inneholder alt det jeg ønsker meg før en kortere reise. Bra energi fra kaffe, banan, sjokolade og nøtter. Det går raskt, og det er billig. Før lengre turer prioriterer jeg heller å sette meg ned for et større måltid. Nå kommer jeg heller tidligere ut til flyplassen for å spise og stresse ned før jeg reiser.

Bølgen og Moi ligger rett etter sikkerhetskontrollen, så hvis du skal reise utenlands må du huske å kjøpe smoothien før du går videre.

avinor

avinor

Her får du oppskriften hvis du vil prøve å lage den selv hjemme:

Julies espresso-chocolate-shake
Gir 1 porsjon (3 dl)

-1 liten banan
-1 espressoshot
-1 ss mørk sjokolade
-1 ss kakaopulver
-1/4 ts vanilje
-1 klype salt
-2 dl mandelmelk

Du kan enten lage en sjokoladesirup ved å varme opp mørk sjokolade, espresso, kakaopulver, vanilje, salt og bittelitt mandelmelk, eller du kan bruke kun kakaopulver og tilsette de andre ingrediensene som vanlig. I steden for sjokolade da pleier jeg å bruke en stor daddel for søtning.

Fremgangsmåte:
1.Det er viktig at bananen er fryst ned i biter på forhånd.

2. Ha frossen banan, sjokokoladesirup og mandelmelk i blenderen. Eventuelt tilsetter du frossen banan, espressoshot (kan med fordel være nedkjølt), kakaopulver, en daddel, vanilje og salt i blenderen.

3. Hell over mandelmelk og kjør i 60-90 sekunder til smoothien er helt jevn og kremete.

avinor

Her er sjefen Mo og jeg. Julies espresso-chocolate-shake kommer til å være til salgs hos Bølgen og Moi på Oslo lufthavn gjennom sommeren.

avinor

7 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.