Ceviche med pasjonsfrukt

ceviche pasjonsfrukt

Her for leden bladde jeg litt i boka Gatemat fra hele verden laget av Hitchhikerkongene Stian Floer og Jan Robin Ektvedt. Kom over en oppskrift på ceviche med pasjonsfrukt som så sykt digg ut. Og det var den jaggu meg!

I oppskriften bruker de villkveite, men sei fungerte også bra. Jeg bruker litt mer lime og pasjonsfrukt enn i oppskriften fra boka. Siden jeg serverte den som en forrett fungerte den helt fint alene, men om du vil ha den som en hovedrett foreslår de å servere den med litt bakt søtpotet og avokado. Grønn salat er også godt, og har du god tid kan du prøve deg på sprø tostadas, patacones eller pan de yuca som du finner oppskrift på i boka.

Ceviche med pasjonsfrukt:
-1 grønn chili
-1/2 rødløk
-1 pasjonsfrukt
-3-4 lime
-1/2 ts salt
-1 ss olivenolje
-500 g sei

Stians emulsjon:
-1 eggeplomme
-2 ss olivenolje
-1 ss kefir
-litt salt
-litt grønn tabasco

Topping:
-1 pasjonsfrukt
-frisk koriander
-grønn tabasco

Fremgangsmåte:
1. Del chili og rødløk i tynne skiver, og pasjonsfrukten i to. Skrap ut frøene og bland sammen med limesaft, salt og olivenolje i en bolle.

2. Del fisken i terninger og ha det oppi sammen med det andre. La fisken marineres i 10-20 minutter, litt avhengig av størrelsen på fiskebitene og hvor ‘rå’ du liker den. Rør gjerne rundt litt av og til så all fisken blir jevnt marinert.

3. Lag en emulsjon ved å piske sammen en eggeplomme med olivenolje, kefir, litt salt og grønn tabasco.

4. Server cevichen med ekstra pasjonsfrukt, frisk koriander og grønn tabasco etter smak. Topp det hele med en dæsj av Stians emulsjon.

ceviche pasjonsfrukt

6 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.