Den aller beste flyplassmaten

avinorguide

Denne sommeren har jeg jobbet litt med Avinor og Oslo lufthavn. Jeg fikk utvikle ‘Julies-espresso-chocolate-shake‘ som selges hos Bølgen og Moi i sommer, og nå har jeg også spist meg gjennom stedene på flyplassen for å lage en liten guide over den aller beste flyplassen.

Selvfølgelig anbefaler jeg alle å teste shaken min på Bølgen og Moi, rett etter sikkerhetskontrollen. Denne er perfekt hvis du bare trenger noe raskt og enkelt i farta før en kortere flytur. Men hvis du er som meg og liker å ha litt god tid på flyplassen før reise er det mange andre gode alternativer.

Mine tre beste tips på Oslo lufthavn:

HAVEN (Handleområdet før gate E8, utland)
avinorguide

For frokost, lunsj og take away er Haven min favoritt. Her har de fresh juice og smoothiebowls, bra påsmurte sandwicher og ikke minst en helt rå salatbat hvor du kan lage din egen salat. I salatbaren er det ordentlig digge råvarer som grønnkål, søtpotet, linser og bønner. De har også suppe. Dette er virkelig himmelen for vegetarianere.

avinorguide

avinorguide

avinorguide

FISKERIET (Ved gate E9, utland)

avinorguide

For litt større lunsjer og middager foretrekker jeg Fiskeriet. Fiskeriet er en favoritt fra før av, så da de åpnet restaurant på flyplassen ble jeg veldig glad. Her kan du spise klassikeren fish & chips, fiskeburger og annen snacks fra havet. Jeg gikk for ferske reker med brød og to typer aioli. Det var SUPERDIGG! Har slitt med å finne ferske reker i Oslo i sommer, så at man får det på flyplassen er jo litt morsomt. De har også salater, sandwicher og wraps som ser gode ut, men de har jeg ikke testet. Fiskeriet har dessuten en bra plassering på flyplassen hvor du kan sitte i fred og ro og slappe av. Man føler faktisk ikke at man er på en flyplass en gang.

avinorguide

avinorguide

WAGAMAMA (ankomsthallen)

avinorguide

Nå har endelig en av mine favorittkjederestauranter kommet til Norge. Wagamama serverer forskjellig asiatisk mat, med veldig gode japanske og koreanske retter. De har ramen, donburi og digge curryretter. Jeg spiste masse på Wagamama da jeg bodde i England, så jeg ble overlykkelig da jeg fant ut at de nå holder til på Oslo lufthavn. De er flinke på vegansk og glutenfritt for de som trenger det!

Mitt siste tips er til de gangene du ankommer flyplassen sulten og lei, kanskje etter en lang flytur. Da kan den turen hjem uten mat i magen virke utrolig lang. Ringer du Wagamama (412 68 659) når du lander har de maten klar til deg på 15 minutter rett utenfor bagasjehallen. Perfekt å ta med seg på flytoget!

Jeg testet litt forskjellige småretter denne gangen, blant annet friterte gyoza med and og plommesaus, fritert blekksprut og en digg blomkålrett med superspicy saus. De har også crispy duck! Misosuppen var litt tam, og blekkspruten litt salt, men alt i alt et utrolig bra flyplassmåltid.

avinorguide

avinorguide

1 Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.