Sjokoladepavlova med bær

pavlova

Jeg eeelsker pavlova! Kombinasjonen sprø og seig marengsbunn, luftig krem og friske bær er faktisk den ultimate desserten spør du meg. Her har jeg laget en variant med sjokolademarengsbunn som er sprø utenpå og seig inni.

Kremen til sjokoladepavlovaen har jeg laget med Gryr, en ny serie plantebaserte produkter fra Sunniva. Gryr til matlaging er et plantebasert alternativ til fløte med en nøytral og rund smak. Den kan piskes til luftig krem til desserter som her, eller brukes i varmretter.

Kremen er smakssatt med vanilje og passer perfekt sammen med sjokolademarengsbunnen. Denne kremen er perfekt for meg som egentlig ikke tåler melk, men etter å ha satt kremen på prøve ville jeg nok valgt dette til pavlova uansett. Kremen holdt seg nemlig luftig og fin utrolig lenge. Fikk nemlig ikke spist opp pavlovaen og lot den stå på benken som en test. Den var like fin dagen derpå!

Min pavlova er toppet med bringebær og bjørnebær, men det er fritt frem hva du vil toppe din pavlova med.

Denne oppskriften passer som dessert for 4-6 personer. Oppskriften kan enkelt dobles!

pavlova

Sjokoladepavlova:
-3 egg
-150 g sukker
-1 ts hvitvinvinseddik
-2 ss kakao
-25 g mørk sjokolade

Topping:
-1 boks Gryr til matlaging
-1 ss sukker
-1/2 ts vaniljepulver
-1 kurv bringebær
-1 kurv bjørnebær
-litt mørk sjokolade

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme.

1. Skill eggene og legg eggeplommene til side. Stivpisk eggehvitene og begynn deretter å piske inn en og en skje sukker av ganger.

2. Når alt sukkeret er pisket inn og marengsen er blank og fin tilsetter du hvitvinseddik og siktet kakao. Bland sammen.

3. Grovhakk sjokolade og vend det inn med en slikkepott til slutt.

4. Form marengsen til en rundt «kake» på et stekebrett kledd med bakepapir. Sett brettet inn i midten av ovnen og skru ned temperaturen til 150 grader.

5. Stek marengsen i 45-60 minutter. Skru av temperaturen og sett døren på gløtt. La marengsen stå til den er helt avkjølt.

6. Pisk krem av 1 boks Gryr til matlaging sammen med sukker og vaniljepulver. Kremen er klar når den får stive topper.

7. Fordel kremen utover marengsbunnen og topp med friske bær. Til slutt rasper du litt sjokolade på toppen.

pavlova

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.