Kremet gresskarsuppe

gresskarsuppe

Det blir ikke ordentlig høst før jeg har spist gresskarsuppe. Ekstra godt blir det om gresskaret og de andre ingrediensene blir bakt i ovnen på forhånd. Smakene får utviklet seg mer og blir ekstra gode. Det er sesong for både gresskar og epler nå, og det passer utrolig godt sammen i en kremet gresskarsuppe.

Denne oppskriften har jeg laget med Gryr, en ny serie plantebaserte produkter fra Sunniva. Gryr til matlaging er et plantebasert alternativ til fløte med en nøytral og rund smak. Den kan brukes både i varmretter og piskes til luftig krem til desserter.

gresskarsuppe

4 porsjoner – 1 1/2 time

Kremet gresskarsuppe:
-1/2 gresskar, eventuelt 1 flaskegresskar
-2 norske epler
-1 rødløk
-5 hvitløkfedd
-2 ss god olivenolje
-1/2 sitron
-2 ts havsalt
-1 ts nykvernet pepper
-2 dl Gryr til matlaging
-2 ss grønnsaksfond
-2 dl vann

Topping:
-100 g gresskarkjerner
-1 klype salt
-Timian
-4 brødskiver

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 220 grader

1. Vask gresskaret, og del det i to. Fjern innmaten med en skje. Legg den ene halvparten til side (du kan feks lage en nøytral puré av det til bruk i bakst osv). Del den andre halvparten i grove biter. Du trenger ikke fjerne skallet!

2. Fordel gresskarbitene utover et stekebrett kledd med bakepapir. Del epler og løk i båter, og fordel jevnt utover sammen med skrelte hvitløkfedd.

3. Drypp litt god olivenolje og en skvis sitronsaft over, og krydre med salt og pepper. Sett inn i forvarmet ovn og la det stå 1 time.

4. Rist gresskarkjerner i en varm og tørr panne til de brunes. Ha litt salt i panna. Husk å røre rundt ofte så det ikke svir seg. Legg til side.

5. Når gresskaret er mørt og begynner å få en gyllen stekeskorpe er det klart. Ha det oppi en blender eller foodprocessor (gjerne i to omganger) sammen med Gryr. Kjør til det er helt jevnet og klumpfritt og ha det over i en gryte.

6. Tilsett grønnsaksfond og vann og rør godt sammen. Varm opp suppa og juster eventuelt med mer vann om du ønsker en tynnere suppe. Smak eventuelt til slutt til med salt og pepper.

7. Server med ristede gresskarkjerner, timian og toast.

gresskarsuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.