Fra vinter til vår

Mange av dere vet kanskje at hudpleie er min største hobby etter mat, og jeg elsker å skrive disse postene med hudpleie. Siden jeg begynte med Exuviance for halvannet år siden har jeg prøvd andre produkter i ny og ne, men går alltid tilbake til Exuviance fordi det er de eneste produktene som faktisk har gitt en god effekt og som ordner opp i huden når den er problematisk. Det har holdt både eksem/allergihud og voksenacne i sjakk.

I vinter hadde jeg helt ekstremt tørr hud jeg ikke klarte å gi nok fukt samtidig som jeg fikk et utbrudd av voksenacne. Så da jeg dro til Hudterapeutene på Aker Brygge og fikk en dyptrensende syrebehandling og ansiktsbehandling med masse fukt. Etterpå fikk jeg tilpasset en ny hudpleierutine til min hudtype, og det anbefaler jeg igrunnen alle med problemhud å gjøre. Er det veldig ille bør man også ta turen til en hudlege.

Her er min fra vinter til vår-rutine:

Morgen:
Starter alltid dagen med purifying cleansing gel, en mild men effektiv rens. Denne er så drøy. Har hver tube i hvertfall et halvt år selv om jeg bruker den morgen og kveld. Den kan også brukes på kroppen, og jeg bruker den som sjampo også.

Så bruker jeg moisture balance toner, som er både fuktighetsgivende, beroligende og mildt eksfolierende. Bruker denne morgen og kveld.

De dagene jeg trenger litt ekstra fukt og glød bruker jeg skinrise bionic tonic pads, kanskje livets produkt. Huden blir synlig finere av disse magiske padsene. Har omtrent tvunget venner til å kjøpe disse, og alle er enige. Det er 36 pads i en pakke, men jeg bruker de enten på begge sider eller klipper de i to så varer de mye lenger.

Bruker alltid vespera bionic serum, et veldig fuktighetsgivende og beroligende serum. Dette passer for alle hudtyper, selv de med veldig sensitiv hud. Har brukt dette fast i over fem år nå. Merker så stor forskjell når jeg er tom. Dette er også veldig bra på brannsår og arr.

Huden rundt øynene er mitt største problemområde. Får veldig fort tørr, flakete eksemhud her. Spesielt nå i allergisesongen. Da er hydrating eye complex redningen. Den beroliger og gir masse fukt. De viktigste egenskapene jeg ser etter i hudpleie.

Så bruker jeg denne dagkremen med solfaktor 25, som også jevner ut hudtonen og virker mot pigmentflekker. Den blir ikke hvit på huden, men gir en fin glød og masse fukt. Når sommersola virkelig setter inn bytter jeg den ut med en krem med høyere solfaktor.

Kveld:
Kveldsrutinen starter med micellarvann for å fjerne sminke, før jeg bruker samme rens, toner og serum.

To ganger i uka bruker jeg super retinol concentrate, som skal gi en jevnere hud og oppstrammende effekt. Man må bruke retinol en stund for å se resultatene. Det som er fint med denne er at den gradvis trekkes inn i huden over natta, noe som gir mindre irritasjon. Jeg har ikke merket noe irritasjon selv med min sensitive hud. Husk å bruke solkrem med høy solfaktor når du bruker retinol!

Bruker to forskjellige nattkremer. Night renewal gel på våren og sommeren når huden ikke er kjempetørr. Age reverse hydrafirm gir maaasse fukt og perfekt på vinteren. Bruker også denne etter at jeg har brukt retinol eller etter en dag i sola.

Masker:
Omtrent en gang i uka bruker jeg detox mud mask, som er en dyptrensende maske. Den tørker ikke ut huden slik mange andre leiremasker gjør.

Et par ganger i uka bruker jeg triple microdermabrasion face polish, en kombinert kjemisk- og manuell peeling. Denne er veldig effektiv, og huden blir så myk og glatt etterpå.

En gang i blant når huden rundt øynene er skikkelig ille bruker jeg intensive eye treatment masque. De gir masse fukt og virker beroligende. Tips: etter å ha hatt padsen under øyet pleier jeg å vippe dem opp og ha dem over øynene også. To i en!

I tillegg bruker jeg sheet mask fra Klairs en gang i blant. Midnight blue calming sheet mask er rensende og beroligende, mens rich soothing tencel sheet mask er beroligende og veldig fuktighetsgivende.

Kommer snart et eget innlegg om solkrem for ansikt og kropp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.