Luksuspasta med sjøkreps


Dette er ikke akkurat en rask, enkel og billig oppskrift, slik det gjerne er på denne bloggen. Av og til må man unne seg litt luksus, og de gangene står det gjerne sjøkreps på menyen. Og løyrom. Selv om det er helt satans dyrt.

I det siste har jeg laget masse hjemmelaget pasta. Det er fordi jeg har fått meg pastamaskin for første gang i livet. Jeg har nemlig blitt ambassadør for KitchenAid, og fått pastamaskin som passer til kjøkkenmaskinen. Alt jeg lager i samarbeid med KitchenAid kan sees på Instagram, og jeg har allerede lagt ut et høydepunkt på profilen min hvor jeg viser hvordan pastamaskinen fungerer.

Hvis du ikke har pastamaskin eller ikke har tid til å lage pasta selv kan du selvfølgelig bruke vanlig eller fersk spagetti i denne oppskriften.

God luksuspastalørdag!

Oppskriften er beregnet for to personer og tar ca 1 time å lage

Ingredienser:
-2 eggeplommer*
-200 g Tipo 00-mel*
-1 sjalottløk
-2 hvitløksfedd
-2 ss smør
-1/2 dl hvitvin eller bobler
-1/2 dl fløte
-20 g parmesan
-1 klype havsalt
-1 klype nykvernet pepper
-1 bunt gressløk
-1 økologisk sitron
-2 sjøkreps
-masse smør til å steke sjøkrepsen i
-løyrom

*Eller ferdig spagetti

Fremgangsmåte:
1. Start med å lage pastaen om du skal lage den selv. Beregn 1 eggeplomme og 100 g Tipo 00-mel per person. Du trenger ikke salt og olje. Bland dette sammen i en bakebolle med eltekrok eller for hånd. Elt/kna til deigen er jevn og smidig. La deigen hvile 20-30 minutter.

2. Del deigen i mindre emner og sveiv den gjennom en pastamaskin flere ganger til den er tynn og jevn. Jeg sveiver den gjennom til tykkelse 5 for å lage spagetti. Bytt til spagettiinnsats på pastamaskinen. Heng spagettien til tørk minst 20-30 minutter før koking.

3. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Surr dette i smør til det er mykt og blankt. Tilsett hvitvin eller bobler og la det koke inn før du tilsetter fløte, raspet parmesan, salt og pepper. La det koke inn til fløten tykner. FInhakk gressløken og ha det i sausen. Rasp skallet av en økologisk sitron i sausen.

4. Kok spagettien i godt saltet vann. Fersk spagetti trenger bare å kokes 3-4 minutter. Ikke hell av kokevannet! Bland spagettien sammen med sausen, og bruk litt av kokevannet til å spe ut sausen med.

5. Varm masse smør i en stekepanne. Riv sjøkrepshalen fra kroppen, på samme måte som du ville gjort med en vanlig reke. Bruk en saks til å klippe opp skallet på hallen. Når smøret er varmt steker du sjøkrepshalene raskt. Skvis rikelig med sitronsaft over. Skrubb klørne godt hvis de er skitne og stek deretter disse også i smøret.

6. Dander pasta i dype tallerkner og topp med løyrom, sjøkrepshalen og klørne. Husk skalldyrgaffel for å få ut kjøttet fra klørne.

3 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.