Formkake med rabarbra

Til bursdagen min fikk jeg en bukett nyplukket rabarbra. Det må jo være den perfekte gaven til en matblogger. Halvparten havnet i denne supersaftige formkaken, og resten ble til et annet bakeprosjekt jeg skal dele med dere neste uke.

Denne formkaken ble jeg inspirert til å lage mens jeg bladde i Alison Roman sin kokebok Dining in. Der heter den Honey-yoghurt pound cake with rasberries, så jeg har byttet ut bringebærene med rabarbra og fornorsket den litt.

Det er ikke alltid bare-bare å lage amerikanske oppskrifter fordi melet vårt oppfører seg ganske annerledes enn deres. Det enkleste er å konvertere cups til gram, så her må du finne frem vekta for å bake.

Resultatet ble uansett en supersaftig, «tung» og litt våt formkake med syrlige biter av rabarbra. Fargemessig hadde det sikkert blitt finere med bringebær, men smaken ble veldig god!

Ingredienser:
-180 g hvetemel
-2 ts bakepulver
-1 ts salt
-60 g sukker
-100 g flytende honning
-150 g gresk yoghurt
-50 g nøytral olje
-2 store egg
-3-4 stilker rabarbra

Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 175 grader over- og undervarme. Smør en brødform med smør eller formfett. Eventuelt klipp til bakepapir så det passer brødformen.

2. Bland sammen mel, bakepulver og salt.

3. Pisk sammen sukker, honning, yoghurt, olje og egg i en bakebolle. Vend inn det tørre forsiktig med en slikkepott. Rør så lite som mulig.

4. Del rabarbraen i mindre biter, ca 1 cm store. Vend forsiktig inn i røren.

5. Hell røren over i brødformen og stek i 60-70 minutter, til toppen er gyllen og kaken begynner å «slippe» sidene av formen. La den avkjøles i formen før du skjærer i den.

Kaken holdt seg saftig og god i fem dager i kjøleskap!

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.